Nieuws Sales

Kapsalon en wellnesscentrum in Overdinkel ziet persoonlijke aandacht als grootste troef

Wie Linds Salon in Overdinkel betreedt, ontdekt een paradijs op het gebied van wellness en haarverzorging. Zakenvrouw Linda Wennink verwelkomt de gasten met alle egards en zorgt dat ze zich thuis voelen in haar kapsalon en wellnesscentrum.

Debby Kok-Koehorst | Foto: Roy Ensink 9 januari 2018

Welnesscentrum Llinds Linda Wennink Liggend

In 2008 opende Linda Wennink de kapsalon aan de Hoofdstraat in Overdinkel, drie jaar later opende ze het aangrenzende wellnesscentrum. De voorkant van het pand verraadt nog niet wat in het pand huist. Kapsalon, sauna, zwembad, whirlpool, zonnebank, hamam en alle denkbare wellnessfaciliteiten zijn present in Linds Wellness, het tweede bedrijf van Linda Wennink. “Het wellnesscentrum is kleinschalig opgezet om op deze manier een gemoedelijke en ongedwongen sfeer te creëren. De praktijk wijst uit dat onze gasten deze vorm van kleinschaligheid enorm waarderen,” vertelt Wennink.

De klanten van Wennink krijgen gegarandeerd persoonlijke aandacht en laten zich heerlijk verwennen in het met zorg ingerichte wellnesscentrum. De clientèle komt uit de buurt van Overdinkel maar zeker ook van veel verder weg; uit het hele land en zelfs uit België. “Hiernaast is er enorm veel belangstelling voor de badkledingdagen. Die zijn altijd druk bezocht. In de vakanties houden we zelfs extra badkledingavonden. Niet iedereen is er van gediend om ongekleed van de sauna te genieten.”

Lees ook: Sluik en steil haar? Kapper Remko knipt er krullen in

Stageplek

Wennink had al ervaring als schoonheidsspecialiste voordat ze Linds Wellness opende. “Na het enorme succes van mijn schoonheidssalon, gevestigd in een bijgebouw van mijn ouderlijk huis, miste ik toch collega's om mij heen. Daarnaast zit het ondernemen in onze familie. Het overnemen van deze zaak was dus een zeer welkome uitdaging. Dit was bovendien mijn stageplek en ik had er heel goede herinneringen aan.”

Inmiddels is Kapsalon Linds Keune-ambassador, wat alleen weggelegd is voor kapperszaken met een bepaalde minimale omzet, uitstraling en opleidingsniveau. De kappers moeten telkens certificaten blijven halen om zo de kwaliteit hoog te houden. Op de website is www.kapsalonlinds.nl is tevens een webshop te vinden. “Met alle producten van Keune. Zo’n webshop hoort bij modern ondernemen. Ook online kun je veel bereiken; het gemak en de snelle levering spreekt de mensen erg aan. Onze klanten zijn zowel particulieren als collega-kapsalons.”

Het zwembad van Linds Wellness wordt sinds kort zeer regelmatig verhuurd aan de Duitse Kneippvereniging voor watergymnastiek en revalidatietrainingen. “Zij zijn enorm te spreken over het bad en de entourage; een mooi compliment.”

Wennink is bijzonder trots op haar team. “Ondernemen doe je samen; alleen lukt het niet. Personeel werkt hier met plezier en dat doet me bijzonder veel deugd. Het straalt ook af op de klanten: die worden verwelkomd in een vrolijke en gemoedelijke sfeer, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat.”

Kapsalon Linds introduceerde onlangs een haal- en brengservice voor klanten middels een hiervoor aangeschafte auto. “Dat wordt enorm gewaardeerd door klanten, vooral door hen die minder goed ter been zijn. Het was een plan waar ik al langer mee rondliep. De wachttijden van de Regiotaxi bleek voor sommige klanten een enorme drempel, vooral in de winter. De oplossing bleek de haal- en brengservice, zodat iedereen hier terechtkan.”

Lees ook: Schoonheids- en wellnessconcept van Goese familie slaat aan

Vooral zo doorgaan, is het motto van Wennink. “We hebben een fantastisch team en veel trouwe klanten. Meer kunnen we ons niet wensen. Als de sfeer zo blijft, ben ik zeer tevreden. Hoewel ondernemen niet altijd gemakkelijk is, natuurlijk. Maar met discipline en hard werken kom je heel ver en ben je tegen veel opgewassen. Ik ben altijd op zoek naar meer in de zin van nieuwe inspiratie, gedachten, innoveren en plannen. Stilstand is immers achteruitgang!”

Wennink is altijd dichtbij haar werk; ze woont namelijk met haar man en haar twee kinderen naast Linds Salon. “Voordeel is dat we altijd snel ter plaatse zijn als er iets moet gebeuren. Het werkt efficiënt, zonder tijdsverlies vanwege reistijd. Valkuil is dat we misschien te vaak en te lang aan het werk zijn. Er is immers altijd wel iets te doen. Soms neem ik even rust en pak ik een boek. Dat kan een boek van alle genres zijn; ik heb geen voorkeur. En ja, ook vakliteratuur.”

Bij Linds Salon gaat iedereen uitgerust en knap de deur uit

Linda Wennink, Linds Salon