Nieuws Sales

Laat je niet gek maken in de ratrace van het ondernemersbestaan

Makelaars kunnen innovaties op het gebied van digitalisering in de vastgoedsector prima benutten om de concurrentie voor te blijven. Ondernemers met een eigen zaak willen nooit onderdoen voor de concurrentie en gaan gemakkelijk mee in de ratrace van het ondernemersbestaan. Oscar van Schaverbeke van Rodenburg Makelaars schrijft erover in deze blog.

JACK MONDE | De Ondernemer i.s.m. Rodenburg 12 december 2017

Rodenburg2

Belangrijk daarbij is om niet alleen te focussen op informatievoorziening, maar ook te kijken wat de klanten - zowel huizenkopers als -verkopers -nodig hebben en hoe ze dat willen krijgen.

Altijd beschikbaar

Inmiddels beschikken wij over elektronische klantendossiers waarin vrijwel alle benodigde actuele informatie besloten ligt. Dat betekent echter dat de klant die op zaterdagavond om 21.00 uur een appje stuurt met een prangende vraag, verwacht minimaal binnen een uur een antwoord te krijgen. We zijn inmiddels fulltime; en dan bedoel ik 24 uur per dag en zeven dagen per week, makelaar geworden.

Lees ook: Makelaardij blijft mensenwerk

Keuzes

Dat is een keuze en natuurlijk inherent aan de nieuwe mogelijkheden, de huidige marktomstandigheden en de 24 uurseconomie. Maar, de vraag is of we daar altijd in mee móeten of willen gaan. Ondernemers met een eigen zaak willen nooit onderdoen voor de concurrentie en gaan gemakkelijk mee in de ratrace van het ondernemersbestaan.

Goede balans

Toch is het goed om daar eens bij stil te staan. Misschien nog buiten het aspect dat het belangrijk is om een goede balans te vinden tussen je zakelijke en privéleven. Ik maak niet zelden mee dat ik me onder druk gezet voel om snel met een reactie te komen. Met het risico dat ik onvolledige of zelfs onjuiste informatie verschaf waar niet alleen ik achteraf spijt van heb, maar ook nog een ontevreden klant aan overhoud.

Tijd nodig

Ik zou zeggen; laat je niet gek maken en durf ook eens nee te verkopen. Iedereen begrijpt dat een goed en gedegen onderzoek tijd kost en dat een marktonderzoek of taxatie niet binnen enkele dagen klaar kan zijn. Een makelaar heeft tijd nodig om gefundeerd te antwoorden.

Persoonlijk contact

Voor de grootste groep klanten is het persoonlijke contact met de makelaar nog steeds belangrijk. Het gaat veelal om aan- en verkopen van grote en emotionele als financiële waarde. Daar wil je zo goed mogelijk in begeleid worden. Het liefst 24 uur per dag.

Oscar van Schaverbeke is beëdigd makelaar en taxateur. Vanaf 1980 is hij werkzaam bij Rodenburg Makelaars, waar hij sinds 2001 samen met drie collega's eigenaar is.

Laat je niet gek maken en durf ook eens nee te verkopen

Oscar van Schaverbeke, Rodenburg Makelaars