Kennis Sales

Leren verkopen: wat moet je minimaal weten?

Wat moet je minimaal weten om te leren verkopen? Een uitgebreide sales training helpt je daar uitstekend mee op weg. Je leert verkooptechnieken en zal bijvoorbeeld specifieke sales-situaties beter herkennen. Tegelijkertijd leer je in ieder geval wat je minimaal moet weten, om beter te worden in sales. Dus wil je leren verkopen en zeker weten dat je het belangrijkste niet over het hoofd ziet? Wij leggen je uit wat er in ieder geval belangrijk is.

Van onze redactie 25 december 2021

Leren verkopen

Afbeelding ter illustratie. Bron: Shutterstock.

Verkoop aan mensen: luister goed naar ze

Om te leren verkopen is het belangrijk om je te realiseren dat je verkoopt aan mensen.

Je verkoopt aan mensen, en niet aan machines of aan andere dode objecten. Die mensen hebben behoeften, zoeken naar bevestiging en willen zeker weten dat ze een goede keuze maken. Mensen hebben wensen, emoties en bepaalde manieren om op zoek te gaan naar wat ze vinden dat ze nodig hebben.

Zorg er dus voor dat je zo goed mogelijk luistert naar die mensen. Door beter te luisteren zal je merken dat je een goed beeld krijgt van wat er nodig is om diegene te overtuigen. Of belangrijker nog, om daarmee in eerste instantie in gesprek te gaan. En te achterhalen wat jij zou kunnen betekenen, zonder dat je direct met de ‘harde’ verkoop aan de slag gaat.

Leren verkopen

Dus wil jij leren verkopen en zeker weten dat je dit goed aanpakt? Met onze Sales Boost Academy zorg je ervoor dat je de juiste basis legt om straks beter te gaan verkopen. Het is jouw instap in de wereld van verkopen, bijvoorbeeld om beter te leren luisteren. En er op die manier voor te zorgen dat er een waardevol gesprek met een klant ontstaat.