Kennis Sales

Sales cursus: doe meer met marketing

Een goede sales cursus leert je beter verkopen. Het is een belangrijk onderdeel van (direct) marketing, waarmee je jouw doelgroep daadkrachtig aanspreekt. Dus volg je een online cursus voor sales? Dan maak je van bezoekers betalende klanten, dus levert jouw website, webshop of ander verkoopkanaal voortaan veel meer op.

Van onze redactie 25 december 2021

Cursus sales marketing

Cursus marketing en sales: promotie en de andere P’s

De cursus voor sales is onderdeel van een bredere opleiding voor marketing. Daarin spelen de verschillende P’s een belangrijke rol. Het gaat om de P’s van:

  • Promotie
    De belangrijkste als je aan de slag wilt met een cursus sales en marketing. Ontdek hoe je promoties inzet om jouw product onder de aandacht te brengen.

Daarnaast gaat het binnen de bredere marketing om de P’s voor:
  • Prijs

  • Plaats

  • Product

  • Personeel

Met aandacht voor deze verschillende elementen krijg je een beter beeld van de ideale verkoop- en presentatiestrategie. Dat helpt je met zowel sales als met marketing in het algemeen. Het helpt je jouw product of dienst sterker in de markt te zetten.

Verkopen is een vak (dat jij kunt leren)

Een sales cursus gaat specifiek in op het verkopen. Dat is een onderdeel van (direct) marketing. Dus wil jij weten hoe je een potentiële klant beter aan kunt spreken? Of hoe je er online voor zorgt dat je de kans krijgt om jouw product of dienst te verkopen? Dat zijn elementen die je leert tijdens een cursus sales. En die onderdeel uitmaken van een bredere opleiding voor marketing, als je daar meer over wilt weten.

De pure sales maakt je een betere verkoper. Of zorgt ervoor dat je beter begrijpt hoe de (directe) verkoop werkt en wat er voor verkopers belangrijk is. We creëren inzicht in wat er nodig is om klanten op de juiste manier te verleiden en in de koopmodus te brengen.

Sales cursus: doe meer met marketing

Wil je meer doen met marketing of ben je specifiek op zoek naar een sales cursus? Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat sales een onderdeel is van bredere marketing. Marketing gaat om meer dan verkopen alleen, omdat het rekening houdt met de verschillende P’s en daarmee alle aspecten die van invloed zijn. Pas als het totale plaatje klopt zal je merken dat ook de directe verkoop een stuk soepeler verloopt.

Volg voor een sterke sales cursus onze Sales Boost Academy. Je leert beter te verkopen, om jouw product of dienst op een overtuigende manier aan te bieden. Dat is de basis voor sterkere marketing, omdat je een beter idee krijgt van hoe je jouw aanbod in de markt zet. Dus wil je weten wat er nodig is om het verschil te maken? Of zoek je een manier om verkopers verder te trainen? Wij zorgen ervoor dat je de volgende stap kunt zetten.