Combined ShapeAcademy Sales

Hoe social selling van grote waarde kan zijn voor jouw bedrijf

Ben je niet actief op LinkedIn, dan laat je kansen liggen. Voor ondernemer Peter Reichgelt is zichtbaar zijn op LinkedIn na het volgen van een training over social selling zijn tweede natuur. Zelfs klanten binnenhalen met zijn bedrijf Numblees® via het sociale netwerk is voor hem en zijn team geen hogere wiskunde meer. ‘Als je serieus met social selling aan de slag gaat, is dat enorm waardevol voor je bedrijf.’

Esmee Weerden 2 september 2022

Numblees groeicollege Peter Reichgelt

Op de juiste manier online zichtbaar zijn. LinkedIn kent geen geheimen meer voor Peter Reichgelt van Numblees®.

Accountancy zonder gedoe. Dat is wat Numblees® belooft en waarmaakt voor zijn klanten. Door gebruik te maken van de nieuwste software kunnen zij dit aanbieden tegen (vaste) tarieven, die doorgaans de helft schelen met tarieven van traditionele accountants. Een accountantskantoor van de toekomst dus.

Op de juiste manier online zichtbaar zijn als bedrijf hoort daar dan ook bij, besloot Peter Reichgelt toen hij op zoek ging naar een training over hoe je je bedrijf online positioneert. LinkedIn-expert Toni van Dam van The Social Selling Company wist hier wel raad mee.

Lees ook: Hoe Het Groeicollege kan helpen: 'Als je je organisatie goed inricht, komt de groei vanzelf'

Praktisch uitvoerbaar

,,We zijn met vijf mensen van Numblees®, waaronder ikzelf, in de leer gegaan bij Toni", vertelt Reichgelt. ,,De gehele training over social selling was enorm praktisch ingestoken. Een groot voordeel voor dienstverlenende bedrijven, waar klanten altijd op nummer één staan." Hoe je goede content schrijft voor een LinkedIn-post is heus wel te vinden op Google, maar dan heb je het nog niet zélf gedaan. ,,We moesten tijdens een trainingssessie bijvoorbeeld een LinkedIn-post maken en die daarna gezamenlijk bespreken. De directe feedback van Toni en collega’s was heel waardevol en kon je direct toepassen in de praktijk."

De Ondernemer Academy

De Kracht van Social Selling

Tijdens de training De kracht van Social Selling helpt The Social Selling Company in samenwerking met De Ondernemer het onbenutte potentieel van social selling te incasseren voor jouw onderneming. Je leert hoe je 20 procent van jouw new business online op kunt starten, onder andere door het maken van een woest aantrekkelijk LinkedIn-profiel en het creëren van topcontent voor droomklanten. Bekijk hier het volledige programma.

Gouden tip

,,Wat voor mij echt een eyeopener was, is dat je LinkedIn moet beschouwen als een gewoon netwerk. En wat je vooral niet moet doen op LinkedIn, en wat je op een netwerkborrel dus ook niet doet, is een reclamezuil van je bedrijf zijn. Dat was echt een gouden tip tijdens de training. Ik was nogal geneigd om mijn online netwerk te vertellen over hoe goed Numblees® is en wat we voor klanten betekenen. Daar hebben we na een aantal sessies met Toni mee afgerekend."

De kracht van social selling draait om het opbouwen van relaties door regelmatig vanuit je eigen expertise interessante content te posten. Bij voorkeur vanuit je privé-account en niet vanuit je bedrijfspagina. Dit maakt het veel persoonlijker en krachtiger. Reichgelt: ,,Ik lees elke ochtend het Financieele Dagblad. Als ik daarin iets interessants zie staan, dan probeer ik dat te delen en daar mijn eigen visie in door te laten klinken. Je moet dus eigenlijk zorgen dat je meester wordt op jouw gebied. Met als doel dat mensen jouw content interessant vinden en dat mensen je gaan volgen. Sinds ik deze strategie toepas, heb ik veel meer interactie met mijn netwerk. Mijn profiel wordt vaker bekeken en mensen benaderen mij spontaan om een connectie te maken."

Lees ook: Experts bewijzen: hoe groei in theorie en praktijk samenkomt in Het Groeicollege

Nieuwe klanten

En de kerst op de taart van deze online inspanning: ,,Het komt steeds vaker voor dat ik door een connectie onder een LinkedIn-post, waarin iemand een boekhouder zoekt, getagd word. Doordat ik sinds de training over social selling actief op Linkedin bezig ben, denken mensen sneller aan Numblees®. De kunst is om dit vol te houden en de kracht zit in de herhaling, maar als je online eenmaal autoriteit hebt opgebouwd, ben je met je bedrijf klaar voor de toekomst en voor een stroom aan nieuwe klanten."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws