Kennis Sales

Succes met sales: online leren verkopen

Je wilt meer succes met sales: hoe pak je dat aan? Het is een kwestie van leren verkopen, al heeft ook dat natuurlijk wel wat voeten in de aarde. Het sales succes zit ‘m vooral in de juiste aanpak, bijvoorbeeld door goed te luisteren en precies te weten tegen wie je het hebt. Dus wil jij beter worden in sales en in verkopen? We delen 3 belangrijke geheimen die je in ieder geval moet weten. En waarmee je de basis legt om klanten beter te bedienen, zodat je vanuit de sales training de kans krijgt om de omzet te verhogen.

Van onze redactie 25 december 2021

Succes sales

Leren verkopen: ontdek 3 geheimen van sales

Als je wilt leren verkopen is het belangrijk om 3 geheimen van sales te ontrafelen en je eigen te maken:

  1. Weet wie jouw klant is

  2. Ga naast de klant zitten

  3. Zoek naar de vraag achter de vraag

1

Weet wie jouw klant is

Zorg dat je weet wie jouw klant is. En dat klinkt als een open deur, maar veel bedrijven doen daar onvoldoende onderzoek naar. Wat beweegt de klant en waarom vertoont hij of zij het getoonde gedrag? Denk verder dan een ‘man’ of een ‘vrouw’ en iemand van 25 tot 45 jaar.

Wat zijn de merken die de klant graag gebruikt, hoeveel moeite wil iemand doen voor een aankoop en wat doet diegene graag in de vrije tijd? Krijg een zo goed mogelijk begrip van wie je voor hebt, om daar specifiek op in te spelen.

2

Ga naast de klant zitten

Bedenk je vervolgens hoe je de klant wilt benaderen. En ga daar bijvoorbeeld eens ‘naast’ zitten. Kies hetzelfde niveau, als een goede vriend die advies geeft. In plaats van de autoritaire verkoper, die precies weet hoe het zit en dat uitlegt als een dokter in z’n witte jas.

Het is de kunst om met de klant in gesprek te gaan. En samen te zoeken naar een oplossing voor een bepaalde uitdaging. Als je weet waar de klant mee worstelt en je het vertrouwen wint kun je veel makkelijker verkopen.

3

Zoek naar de vraag achter de vraag

Stel daarom vragen aan de klant en probeer daar zo goed mogelijk naar te luisteren. Ga op zoek naar de vraag achter de vraag, om op die manier de werkelijke behoefte te achterhalen. Wat wil de klant eigenlijk, ook al zegt diegene het niet met zoveel worden? Als je dat ontdekt kun je daar jouw aanbod op afstemmen.

Succes met sales: online leren verkopen

Wil je meer succes met sales? Je kunt online leren verkopen aan de hand van de bovenstaande geheimen. Zorg dat je precies begrijpt wat de klant belangrijk vindt en hoe jij daarop inspeelt. Volg onze Sales Boost Academy en ontdek hoe je in een paar stappen een veel betere verkoper wordt.