Nieuws Marketing
&samhoud places bezorgt sterrenmenu aan huis
Restaurant &samhoud places bezorgt vanaf vandaag ook aan de deur. Voor wie thuis wil eten op sterrenniveau, schrijft Het Parool.

Bezorgmaaltijden komen in bakjes, daar verander je weinig aan. De zwarte bakjes van &samhoud places zien er stijlvoller uit dan gebruikelijk, maar het blijven plastic bakjes natuurlijk. Die kun je thuis op je bord leegkiepen, maar dan mis je – geliefd woord in deze branche – de ‘beleving’ die hoort bij eten op sterrenniveau. En dus reikt de service van de bezorgers van &samhoud places, het met twee Michelinsterren onderscheiden restaurant aan de Oosterdokskade, verder dan aanbellen, overhandigen en afrekenen. Speciaal opgeleide jongens en meisjes serveren de maaltijd niet alleen uit, ze steken bij de besteller thuis ook een kaarsje aan en schenken, indien meebesteld, de wijn in. In hooguit tien minuten is de luxe bezorger in huis. Zou hij/zij het bord net zo mooi opmaken als Moshik Roth, de bejubelde Israëlische chef-kok van &samhoud places, dat doet tijdens eenperspresentatie in huiselijke setting? Als een kunstenaar drapeert hij de ingrediënten van een groentengerecht op een bord. Het stilleven bevat onder meer bietjes, spinazie, meiraapjes, waterkers, aubergines en raapstelen. CreativistEen paar eetbare bloempjes maken het af. En dan is er nog een dressing vanvers geperstewortelsap, beurre blanc en gedroogde abrikozen. Ja, dat oogt en smaakt anders dan de gemiddelde bezorgmaaltijd. Moshik Roth (Haifa, 1972), die zichzelf liever geen chef-kok maar ‘creativist’ noemt, spreekt van een palet van groente. Een pr-dame heeft het zelfs over een symfonie van groente. Het groentegerecht is een van de drie maaltijden die &samhoud places vanaf vandaag, in samenwerking met bezorgservice Foodora, thuis of op kantoor kan leveren. Verder is er een vlees- en een visgerecht. Het vlees is gevogelte: een miraleend met een lak van sake, soja en abrikoos. De vis: zachtgegaarde tarbot met gekonfijte citroen en een saus met kokos. BrommerhelmWat dat kost? Van 32,50 tot 59 euro per gerecht. Daar horen brood en boter bij en ook friandises – in gewonemensentaal: zoet voor bij de koffie of thee. Het thuisbezorgen van een maaltijd op sterrenniveau is een wereldprimeur. Maar de tijden dat in Amsterdam hooguit een pizza of shoarma aan de deur kon worden bezorgd (vaak door een brommerkoerier die tijdens de transactie gewoon zijn helm ophield), zijn al veel langer voorbij. Foodora, de in 2014 in Duitsland geïntroduceerde en sinds vorig jaar ook in Nederland bestaande bezorgservice, bezorgt in Amsterdam eten van kwaliteitsrestaurants: salades en pasta’s, maar net zo makkelijk ook kreeft of oesters. Niet per brommer of scooter, maar per fiets. Voor de maaltijd van &samhoud places geldt dat ze alleen te leveren zijn op adressen die niet verder dan vijftien minuten fietsen van de Oosterdokskade zijn verwijderd. Bezorgen kan alleen in de avonduren. Bestellen dient voor tien uur ’s morgens te gebeuren. Vooralsnog geldt voor een bezorgmaaltijd op sterrenniveau een maximum van tien personen.