Nieuws Marketing

Sfeervol logeren bij Erfgoed Bossem

Dennis Rerink keerde in 2007 terug naar zijn geboortedorp Lattrop. Daar bouwde hij samen met zijn vrouw het vanaf 1272 bewoonde Erfgoed Bossem om tot logeeraccommodatie. Jochem Vreeman ging bij ze op bezoek.

Jochem Vreeman | Foto's: Robin Hilberink (portret) en Emiel Muijderman (sterrenkubus) 19 augustus 2016

Erfgoed Bossem

„Als ik onze gasten hier zo zie genieten, krijg ik het warm van binnen", vertelt Rerink. „Op zaterdagen zit hier soms wel veertig man aan tafel en iedereen deelt ervaringen met elkaar, de sfeer is vaak geweldig."

Geboortegrond

Rerink keerde in 2007 terug naar de plek waar hij geboren werd. Aan de oevers van de rivier de Dinkel en vlak bij het historische stadje Ootmarsum bouwde hij samen met zijn vrouw Annette een voormalige stierenmesterij met boerencamping uit tot de sfeervolle 90 hectare die het nu is. Een deel daarvan pachten ze van Natuurmonumenten Overijssel.

Veelzijdig slapen

Behalve in sterrenkubussen, kunnen de gasten slapen in safaritenten, boerderijkamers in de oude potstal of luxe 'KoeStersuites' in de oorspronkelijke boerderij, die grondig werd verbouwd. „We zijn trots op wat we hier hebben neergezet, maar stilzitten doen we niet. We hebben nog mooie plannen voor de toekomst."

Brandrood runderen

Naast het managen van zijn bedrijf en twintig medewerkers, voert hij de dieren nog elke ochtend zelf. „Het is een biologische kudde vee", legt Rerink uit.

„De kalveren houden we zo'n drie jaar, daarna worden ze geslacht in Denekamp. De karkassen worden hier verwerkt door onze chef-kok Martin. We maken de cirkel zelf rond. De mest en het voer halen we van eigen land en in de veestapel zijn we zelfvoorzienend.”

Terug in de boerderij zien we een enorme droogkast, waar het vlees rijpt en fermenteert, en op die manier mals en intens van smaak wordt. Gerenommeerde hotels en restaurants in de omgeving zijn al jaren vaste klant.

Slapen onder de sterren

Bij Erfgoed Bossem is het mogelijk om letterlijk onder de sterren te slapen dankzij glazen koepels in de daken van de sterrenkubussen (zie foto's). „Die zijn in die zin een gewaagd concept, maar er is altijd wat te zien", weet Rerink. „Het gebeurt regelmatig dat mensen ons 's middags bellen met de vraag: 'De weersvoorspellingen zijn niet goed, kan ik nog annuleren?' De natuur komt zoals ie komt, zeg ik dan. Kom gewoon langs en je ziet dat er genoeg te ontdekken valt. Je leert letterlijk anders naar de wereld te kijken en voelt je hier onderdeel van een groot geheel.Gerelateerde artikelen:Deze 10 lekkernijen zijn vanaf nu een officieel erkend Twents streekproduct