Nieuws Marketing

Sligro heeft nu ook een 'troetelsuper'

Sligro opent vandaag in hometown Veghel een voorbeeldsuper voor de nieuwe EMTÉ-formule. De grootste van Nederland. Dat schrijft het Brabants Dagblad.

Domien van der Meijden | Foto: Jeroen Appels / Van Assendelft 14 september 2016

Sligro 1065

Zeven supermarkten van EMTÉ in Nederland zijn al omgebouwd naar de nieuwe formule die Sligro voor deze winkels bedacht. Beleving en inspiratie rondom lekker en goed eten staan daarbij voorop, aldus eigenaar Sligro. De afgelopen twee weken was de EMTÉ in Veghel dicht om volledig te worden gestript en verbouwd. Vandaag gaat de supermarkt aan de Leo van der Weijdenstraat weer open. De winkel is met een oppervlakte van 2.000 vierkante meter de grootste EMTÉ van Nederland.

Wilco Jansen van Sligro: "Het is toch speciaal dat zoiets gebeurt in de plaats waar ons hoofdkantoor zit. Dit wordt toch een beetje ons vlaggenschip of troetelkindje, zo vlak bij ons kantoor. Als we willen laten zien wat we doen met de nieuwe formule, moesten we eerst naar Uden, Den Bosch of Dieren. Nu gaan we hier in Veghel de winkel vaak gebruiken als bezichtigingsobject."

BelevingssupermarktConcurrent Jumbo heeft al eerder een grote belevingssupermarkt gebouwd op de Noordkade, vlak bij het hoofdkantoor. Het is bijzonder dat Sligro nu een vergelijkbare vestiging in Veghel heeft. Dat maakt dus dat er twee speciale supermarkten van dit formaat in een relatief kleine plaats zijn.

MarktpleinSligro begon in Dieren met de ombouw van alle 132 EMTÉ's naar de formule 3.0. Jansen: "Qua stijl was het uitgangspunt dezelfde inrichtingselementen te gebruiken als bij de nieuwe zelfbedieningsgroothandel die we op de Corridor hebben gebouwd. Dat heeft goed uitgepakt. Daarbij zijn we ook levensmiddelenproducten uit de zelfbedieningsgroothandel in kleine verpakkingen in de supermarkten gaan verkopen. Zoals de pastaproducten van Rummo."

Sligro heeft de winkels als een soort marktplein ontworpen, met veel lage schappen, zodat je bijna dwars door de winkel heen kunt kijken. Nieuwigheden zijn onder meer het feit dat bij de bakkersafdeling de klant zelf zijn brood kan snijden. "Je bepaalt zelf hoe dik je boterham wordt; je kunt kiezen uit drie snijstanden."

Er wordt niet meer alleen afgebakken, maar ook het rijzen gebeurt hier. In de slagerij wordt ter plekke vlees bereid en ook bij de salades kan de klant zijn kostje laten samenstellen. "Meer vers maatwerk voor de klant."

ActiviteitenDe komende weken zijn er speciale activiteiten, zoals komende zaterdag koken met tv-kok Hugo Kennis, en een Eftelingshow op woensdag 21 september.