Nieuws Marketing

Sluiting verpakkingsvrije winkel: 'Het ging niet meer'

Vooraf was iedereen enthousiast over het idee. Maar kopen bij de Groningse winkel zonder pakjes en zakjes, ho maar. Dus sluit Opgeweckt Noord na koud een jaar de deuren, schrijft de Volkskrant.

Jurre van den Berg 17 juni 2016

Verpakkingsvrijewinkel 1

Zijn vertrouwen in de mensheid was Tonny Straatman al een beetje kwijt. Maar na een dag 'V&D-taferelen' moet de eigenaar van de eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland zichtbaar moeite doen zichzelf niet in emoties te verliezen. 'Eerst weten ze je niet te vinden, nu stonden ze al voor openingstijd voor de deur en plunderen ze de schappen leeg. Schaamteloos. Blijkbaar is het toch niet zo ingewikkeld een eigen tas of bakje mee te nemen.'

VooruitstrevendBiologisch, regionaal, verpakkingsvrij. Drie pijlers voor een succesformule in een tijd waarin consumenten bewuster met voeding bezig lijken. Zeker in een jonge en vooruitstrevende stad als Groningen, dachten Straatman (49) en zijn vrouw Dorothéa Piek (46). Ze kregen louter positieve reacties op hun concept.

PlofkipMaar duurzaamheid wordt vooral met de mond beleden, weet Straatman nu. 'Als het erop aankomt, lopen de meeste mensen een paar honderd meter door naar Albert Heijn voor een in plastic verpakte plofkip.' Daarom moet de zaak na amper veertien maanden de deuren sluiten. In Utrecht trof de tweede verpakkingsvrije winkel van Nederland in februari al hetzelfde lot.

Lees verder via de website van de Volkskrant.