Nieuws Marketing

Spelletjes op straat als serieus bedrijf

Internetbedrijf Wirelab heeft gisteren de verhuizing van Bedrijvencentrum Spinnerij Oosterveld naar de kop van het Wilminkplein officieel gevierd. De bedoeling was om dat ook voor de buitenwacht niet onopgemerkt voorbij te laten gaan: gasten en voorbijgangers zouden kunnen kennismaken met het nieuwe interactieve straatentertainment dat WireLab aan het ontwikkelen is. Helaas liet de techniek het jonge bedrijfje daarbij enigszins in de steek.

Van onze redactie 4 april 2016

Wirelab frans nikkels

Officieel heeft de straatattractie het Engelse etiket Interactive projectionmapping installation. Een Nederlandse aanduiding zou interactieve vloerprojectie kunnen zijn. WireLab heeft de technische installatie in huis, maar is nog druk met het ontdekken van toepassingsmogelijkheden. Daartoe werd onlangs een weekeinde lang met dertig creatieve IT'ers gewerkt aan mogelijke toepassingen van de nieuwe techniek.

Het resultaat van hun inspanningen had gisteren bij de bedrijfsopening gepresenteerd moeten worden. De bedoeling was op straat Angry Bird-achtige games te spelen of met digitale 'steentjes' op de ruit van het nieuwe pand van WireLab te schieten. Volgens WireLab is de techniek nieuw voor Nederland en waarschijnlijk voor heel Europa. Het is de bedoeling dat rondom het pand van WireLab altijd van dit soort interactieve spelletjes worden aangeboden.