Nieuws Sponsoring

Jumbo stopt met sponsoring Max Verstappen en Dutch GP in Zandvoort: volgt wielrennen?

Jumbo stopt na dit seizoen met het sponsoren van Formule 1-kampioen Max Verstappen. Ook de Dutch GP in Zandvoort moet het volgend jaar zonder het geld van de Brabantse supermarktreus doen, meldt het AD.

Van onze redactie 2 juni 2023

Max Verstappen

F1-coureur Max Verstappen. Foto: AFP

In een verklaring stelt Jumbo de afgelopen tijd de sponsoractiviteiten tegen het licht te hebben gehouden. Daaruit is ook het besluit naar voren gekomen om afscheid te nemen van Max Verstappen, die de keten al sinds zijn jonge jaren bijstaat. ,,Max is inmiddels uitgegroeid tot een wereldster en een echte wereldkampioen. We zijn ontzettend trots dat we dit van dichtbij hebben mogen meemaken, maar het internationale podium past niet bij Jumbo als Nederlandse supermarkt met winkels in Nederland en België."

Jumbo blijft voorlopig nog wel sponsor van schaats- en wielerploeg Jumbo-Visma. Het contract daarvoor loopt namelijk nog tot en met 2024 en dat zal gerespecteerd worden. Maar als zich een nieuwe sponsor voor die ploeg zou melden, waardoor Jumbo eerder als sponsor kan stoppen dan zou de keten daar ook open voor staan.

'Volgens Jumbo-topman Ton van Veen moet Jumbo weer terug naar de kern, en past mondiale sportsponsoring niet in dat profiel'

Strategie die de nieuwe Jumbo-topman Ton van Veen

De huidige Jumbo-topman Ton van Veen zei eerder al tegen het AD dat de onderneming met de sponsoring van het wielrennen en schaatsen het hoogste bereikt heeft. ,,Sponsoring heeft een bepaalde cyclus", stelde hij begin april tegen de krant. ,,Er komt een moment dat je moet bekijken of we hetzelfde bedrag blijven investeren. Het gaat om serieuze bedragen."

Jaarlijks gaat bij Jumbo meer dan 20 miljoen euro naar sportsponsoring. Hoeveel Verstappen daarvan opstrijkt, zegt de keten niet. Jumbo wil zich met zijn sponsoring nu vooral richten op lokale initiatieven. Ook blijft de keten partner van het Koningsontbijt en de Koningsspelen die jaarlijks worden georganiseerd. In de sportwereld is Jumbo verder nog actief in sponsoring van biljart. Of de super met die sportsponsoring door wil wordt nog bekeken. Daarover is volgens Jumbo 'nog geen knoop doorgehakt'.

Lees ook: Jumbo weet nog niet of het na 2024 doorgaat met sportsponsoring

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws