Nieuws Marketing

Startup ontwikkelt houdbare wijn met touchscreen

Wijn en zuurstof gaan niet samen. Een beetje wijnkenner proeft gelijk het verschil tussen een fles die al dagen openstaat of eentje waarvan de kurk net getrokken is. Speciaal voor deze wijnliefhebbers heeft de Amerikaanse startup Kuvée, van wijnmaker Michael Digiulio, de oplossing bedacht: een speciale fles die wijn houdbaar maakt. Hoe? Met speciale cartridges die de zuurstof buiten moeten houden. Kosten per fles: 250 dollar.

DeOndernemer l Foto: Kuvée 31 maart 2016

Kuvee

Na het openen van de wijn gaan de cartridges aan het werk. Met een speciaal trucje houden zij de zuurstof buiten, waardoor de wijn nog een maand bewaard kan worden. Maar dat is niet het enige nieuwe aan deze wijnfles. De fles bevat namelijk ook een touchscreen met wifi. Via dit scherm kan er nieuwe wijn besteld worden. Daarnaast zal het scherm ook tonen welke gerechten bij de wijn passen en wordt er vermeld hoeveel er nog in de fles zit.

Tot nu toe heeft de startup 48 soorten wijn beschikbaar, die allemaal gemaakt zijn in Amerika. De Nederlandse wijnliefhebbers moeten alleen nog even wachten. Het zal namelijk nog een tijdje duren voordat de wijn de oceaan overvliegt.