Video Storytelling

Broodje Verhaal: storytelling met Cor Hospes en Willem Kors (Leentjes Poeder Pret)

In de keuken bij storytelling-expert Cor Hospes is Willem Kors te gast, een van de ondernemers achter het succesvolle Leentjes Poeder Pret. Willem vertelt 'zijn verhaal' - van idee, naar product, naar merk - en natuurlijk, bakt overheerlijke pannenkoeken. Alhoewel...

Presentatie: Cor Hospes. Camera & Edit: Mark van Binsbergen 30 april 2021

MyChannels Video ID: 223150

Dit is Broodje Verhaal. Een 9-delige videocast met storytelling-expert Cor Hospes waarin een ondernemer tijdens de lunch letterlijk de ingrediënten van zijn/haar ondernemersverhaal deelt. Wat wil hij/zij bereiken en waarom? Welke obstakels moet hij/zij daarbij zien te overwinnen. En niet onbelangrijk. Wat kookt hij/zij van de lunchkaart? Kiest hij/zijvoor een gebakken eitje, zijn pasta van de dag of toch dat broodje bal...? En welke boodschap wordt er op de koelkast geplakt?

Disclaimer: het Broodjes Verhaal-team en gasten waren coronaproof.

Wat maakt kinderen blij maakt? De bakproducten van Leentjes Poeder Pret in ieder geval. Dat maakt het verhaal van Willem Kors, een van de ondernemers achter het populaire merk, kraakhelder. En dat blijkt ook in de keuken van gastheer Cor Hospes. Alles draait om plezier, de pret. Hoe die pret samen met de pannenkoeken op de tafel komt, dat legt Kors al bakkende uit.

Marketing en content voor een (zeer) jonge doelgroep werkt natuurlijk anders. Of niet? Bij Leentjes Poeder Pret testen ze het uit bij juist de kinderen om de hoek: geen ingewikkelde enquêtes of ellenlange onderzoeksrapporten. Andere belangrijke ingrediënten voor succes? Kleurtjes! Plus toeval, geluk, lef en een snufje naïviteit, zo legt de poederkoning in alle eerlijkheid achter het fornuis in Huize Hospes uit. ,,We zijn een klein bedrijf. We hebben niets te verliezen. We doen het gewoon.’’

Maar hoe zit het met de interactie tussen een rebelse speler en de grote supermarktketen, de grote afnemer van jouw producten? Wat doet dat met het verhaal en wat is er te leren van andere merken in de schappen? En: houd vooral nog een plekje over voor een fris primeurtje van de kindvriendelijke ondernemer.

DIKKE PANNENKOEK VAN WILLEM

... en zo maak je 'm.

Okay, vergeet alles wat je is geleerd over het bakken van pannenkoeken. Gedoe met beslag. Gesodemieter met weer zo’n plakpan. Echt waar, het is allemaal voorbij. Dankzij Willem. Want hij heeft een kant-en-klare mix voor extra dikke pannenkoeken. En met een ultradunne pannenkoekenpan -het lijkt wel een crêpepannetje- kan geen enkele dikke pannenkoek nog mislukken.

Van zijn mix klop je een beslag met melk en eieren -let op, die eieren willen zelfs de grootste kinderpretmakers wel eens vergeten. Boter in het pannetje, beslag erbij en pannenkoekenbakken maar. Vergeet af en toe niet flink met een spatel op die big pancakes te slaan -dat is een onderdeel van de pret- en ja, daarna kan dat feestje beginnen. Met poedersuikers en stroop in alle kleuren die je wenst.

Knoeien mag, nee dat moet om de pannenkoekpret te verhogen.

Alle afleveringen van Broodje Verhaal zijn ook als podcast te beluisteren op Soundcloud, Spotify en iTunes, zo ook deze met Cor Hospes en Willem Kors:

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws