Nieuws Marketing

Supermarkt Deen opent in Zwolle

Lang was onduidelijk wie het Zwolse supermarktlandschap zou komen verrijken aan het Katwolderplein. Het wordt Deen, meldt De Stentor.

Jordy Boschman 21 juli 2016

Fruit supermarkt pixabay

Supermarktketen Deen gaat een winkel openen bij de nieuwe Pathé-bioscoop aan het Katwolderplein in Zwolle. Hoewel het Noord-Hollandse bedrijf dit niet wil bevestigen of ontkennen, is er al wel een formele melding van gemaakt bij de gemeente Zwolle. Woordvoerder Elsemiek Deen wil alleen kwijt dat ze de ontwikkeling op het Katwolderplein 'fantastisch' vindt.

Nog niet actief

Lang was onduidelijk welke super zich in het nieuwe complex aan de rand van de binnenstad zou vestigen. Bekend was dat het om een partij zou gaan die nog niet in Zwolle actief is, maar alle ketens hielden hun lippen stijf op elkaar. Deen blijkt dus de grootgrutter. Voor wie in Zwolle bekend is: de Deen wordt qua oppervlakte vergelijkbaar met de nieuwe Aldi naast de Gamma.

Het is nog niet bekend wanneer de winkel aan het Katwolderplein opent. Vermoedelijk zal dit eind dit jaar of in het voorjaar van 2017 zijn. Pathé mikt immers op een opening in november, terwijl de oplevering van de parkeergarage en huurappartementen van dit project voor komend voorjaar gepland staan.

Komst

Met de komst van Deen naar Zwolle zet de onderneming voor het eerst een stap in de provincie Overijssel. Veruit de meeste vestigingen van het levensmiddelenbedrijf bevinden zich in Noord-Holland. Zwollenaren die alvast een kijkje willen nemen in een winkel van de keten, hoeven echter niet naar het westen van het land. De dichtstbijzijnde supermarkten zitten in Dronten, Swifterbant, Lelystad en Harderwijk.

Deen senior opende in 1933 zijn eerste kruidenierswinkel. Twintig jaar later kwam in Hoorn de eerste supermarkt van Deen. De keten heeft een kleine tachtig filialen in Noord-Holland, Flevoland, Gelderland en Zuid-Holland.

Mazzel

Deen profileert zich als supermarktketen die wil uitbreiden. Ze stelt constant op zoek te zijn naar nieuwe locaties, maar verbindt daar wel een voorwaarde aan: maximaal 100 kilometer vanaf Hoorn. Zwolle ligt volgens de ANWB-routeplanner op 97,4 autokilometers van Hoorn. Mazzel voor de Zwolse Deen-adepten.