Nieuws Marketing

Supermarktketen Agrimarkt gaat online

Wachten in de rij voor de kassa, misgrijpen bij het broodschap en sjouwen met zware boodschappentassen. Mensen die vanwege dit soort ergernissen opzien tegen hun (wekelijkse) bezoekje aan de Agrimarkt, kunnen volgend jaar achter de computer kruipen en online hun boodschappen bestellen, meldt PZC.

Ellen Jobse | Foto: Thinkstock 2 augustus 2016

Supermarkt Kar Thinkstock

Tenminste, dat is het streven van supermarktketen Agrimarkt met vestigingen in Goes, Vlissingen, Middelharnis, Oud-Beijerland en Roosendaal. In een leegstaand pand aan de Stationsstraat in Kapelle loopt tot eind november een pilot die moet uitwijzen welke manier van online bestellen en bezorgen het beste past.

Methode

"Er zijn verschillende bestaande methodes die goed werken, maar toch willen wij een aantal dingen anders aanpakken", zegt commercieel directeur Wilfred van Elzakker van Agrimarkt. Hij doelt onder meer op de streekproducten die in de stenen winkels te vinden zijn. "Die regionale versartikelen willen we straks ook online aanbieden en dat is logistiek een behoorlijke uitdaging. De producten komen uit allerlei plaatsen en die willen we vers én op tijd bij de klant krijgen."

Regionaal

Allerlei partijen schuiven de komende tijd aan in Kapelle om mee te denken over een goede verwerking en distributie. Dat varieert van technisch adviseurs en leveranciers tot eigen personeel. Dat Agrimarkt een regionale supermarkt is, ziet Van Elzakker als een voordeel. "Het is daardoor makkelijker om in te spelen op de specifieke behoeften van de klanten in ons gebied. In Zeeland is de markt anders dan in de Randstad."