Nieuws Marketing

'Te veel winkeliers doen hetzelfde als 20 jaar geleden'

Af en toe moet iemand de knuppel in het hoenderhok gooien om iets te bereiken. Met een opmerking op Facebook heeft Goesenaar Roland Goovers een discussie op gang gebracht tussen ondernemers uit de binnenstad. Nu wil hij doorpakken, schrijft BN De Stem. 'We moeten de handen ineenslaan.'

Rob Paardekam 25 februari 2016

Leegstandcentrumgoes1065

Goovers is eigenaar van een marketingbureau en coördinator van het webportaal Echtgoes.nl. Door ondernemersorganisatie OOG is hij een paar jaar geleden gevraagd in Goes 'het nieuwe winkelen' op te tuigen.

De Goesenaar vindt dat veel winkeliers nog steeds te weinig met hun tijd meegaan. "Winkels die niet vernieuwen, vallen vroeg of laat om", stelde hij deze week op Facebook, naar aanleiding van het omvallen van enkele grote ketens. "Daarom een oproep aan ondernemers: ga mee met veranderingen en geef niet de gemeente of het internet de schuld."

BijvalEen levendige discussie was het gevolg. Sommige middenstanders vonden Goovers wat ongenuanceerd, anderen kwamen meteen met ideeën. Het afschaffen van het betaald parkeren, bijvoorbeeld. Iemand anders stelt voor de koopavond af te schaffen en elke avond tot pak 'm beet 19.00 uur open te zijn. Dat idee krijgt bijval. "Het is belachelijk dat ik 's avonds om half zes voor een gesloten deur sta."

Het ene idee spreekt Goovers meer aan dan het andere. Betaald parkeren afschaffen, zal volgens hem slechts voor een korte opleving zorgen. "En wie gaat het gat dichten dat we daarmee in de gemeentelijke begroting slaan?"

VerrassendDe Goesenaar vindt dat de ondernemers vooral zelf het verschil moeten maken met een verrassend aanbod, kennis van hun producten en een uitmuntende service. "Er zijn zeker ondernemers die grote stappen hebben gezet, maar ik zie er ook nog te veel die hetzelfde doen als twintig jaar geleden."

Zelf ergert hij zich groen en geel aan het feit dat veel winkels op koopavond tussen 18.00 en 19.00 uur de deuren sluiten. "Onbegrijpelijk. Zo jaag je de klanten weg." Goovers roept middenstanders op al hun ideeën te delen. Binnenkort wil hij met ze rond tafel om een plan te smeden. De tijd van afwachten is wat hem betreft voorbij.