Nieuws Marketing

Toch een supermarkt aan de Kerstraat in Goor

Het lijkt erop dat hij er dan eindelijk gaat komen: de supermarkt aan de Kerkstraat in Goor, op de plek waar nu de Rabobank en meubelzaak Koster zijn gevestigd. Ten Brinke Vastgoedontwikkeling B.V. heeft verregaande plannen voor de bouw van een nieuwe winkel voor de Lidl op die plek. Die verhuist straks van het Weversplein naar de nieuwe locatie.

Van onze redactie 8 mei 2016

Lidl winkelkarretje winkelwagen

Omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd en de aanvraag voor een omgevingsvergunning ligt bij de gemeente, zo valt te lezen in Twentsche Courant Tubantia. De plannen voor de bouw van een supermarkt op de locatie Kerkstraat-Wheeme-Laarstraat zijn niet nieuw. In 2011 zou Ten Brinke al een winkelcomplex voor een supermarkt en enkele kleine winkeltjes bouwen op deze plek. Aanvankelijk zou hier een Albert Heijn komen. Maar dat plan belandde in de ijskast toen Ahold besloot een aantal C1000-winkels over te nemen en om te bouwen tot AH. "En er waren geen andere supermarkten geïnteresseerd op dat moment", zegt Edwin ten Brinke, directeur van Tenbrinke Vastgoedontwikkeling. "Intussen hadden we de vergunning al wel rond. Dat was snel geregeld, want volgens het toen geldende bestemmingsplan mocht je daar een supermarkt bouwen."

Nieuwe formule

Ten Brinke benaderde supermarkten, maar die hadden allen geen interesse. "Tot we zo'n anderhalf jaar geleden spraken met de directie van Lidl. Die zijn bezig met de implementatie van een nieuwe winkelformule: winkels moeten groter en ruimer en iedere winkel moet worden voorzien van een bakkerij-afdeling. En daarvoor is in het huidige pand aan het Weversplein geen ruimte."

Gevoelige locatie

De gekozen locatie ligt gevoelig, weet ook Ten Brinke. "Daar hebben we uitvoerig overleg over gehad met onder andere de stedenbouwkundige van de gemeente Hof van Twente, maar ook met de welstandscommissie. Gezamenlijk zijn we gekomen tot een complex dat precies past bij de karakteristieke lintbebouwing langs de Kerkstraat en Grotestraat. Dan denken we aan geveltjes met verschillende soorten stenen en puntdaken. Het krijgt een dorpse uitstraling."

Het ontwerp is van Klein architecten. Bij het complex komt een parkeerplaats met ongeveer 80 plekken. Laden en lossen door leveranciers gebeurt inpandig en achter een muur om overlast zo veel mogelijk te voorkomen.

Vergunningen

De panden van Rabobank en Koster zijn nog niet in eigendom van Ten Brinke. "Wanneer alle benodigde vergunningen rond zijn, gaan we tot koop over." Uiteindelijk is het de bedoeling dat de Lidl het pand in eigendom krijgt. "We verwachten dat de vergunning na de zomervakantie wordt afgegeven. De bouw begint wanneer het laatste pand is ontruimd en gesloopt. Dat kan nog wel twee jaar duren. Vervolgens neemt de bouwtijd ongeveer negen maanden in beslag."