Nieuws Marketing

Trotse oom geeft gouden Anna van der Breggen haar eigen koek

De oom van Olympisch wielrenkampioene Anna van der Breggen is zo trots op zijn nichtje dat hij gisteren Anna-koeken en oranje tompoucen uitdeelde aan de klanten in zijn bakkerswinkel, schrijft het AD.

Theo Teitsma | Foto: Marco de Swart 9 augustus 2016

Dikvander Breggen08 1

"Alstublieft, een Anna-koek." Bakker Dick van der Breggen deelt ze met een glimlach uit in zijn gelijknamige winkel in Spijkenisse. "Anna is mijn nichtje", vertelt hij vol trots aan de klanten, die de actie van de bakker enorm kunnen waarderen. Naast de gratis Anna-koeken heeft hij ook oranje tompoucen gemaakt, met daarop een eetbare Olympische medaille.

Eierkoeken

Bakker Van der Breggen vertelt dat hij bewust voor spelteierkoeken als traktatie heeft gekozen. "Ik rij weleens samen op de racefiets met Anna en een keer vertelde ze dat ze eierkoeken zo lekker vindt." De Olympische wedstrijd in Rio de Janeiro bekeek de bakker uit Ellemeet zondagavond in zijn bakkerij in Spijkenisse. "We hadden een storing. Ik was daarom als enige in de bakkerij. Anna wilde ik per se zien rijden. Geweldig dat het haar lukte. Ze is niet de beste sprintster maar zat prima in het vierde wiel, de ideale positie."

Even daarvoor sloeg Van der Breggen de schrik om het hart toen hij koploopster Annemiek van Vleuten vreselijk zag vallen. "Dat zag er niet best uit." Maar niet veel later begon zijn hart sneller te kloppen toen het verschil tussen het groepje van drie, met daarin zijn nichtje, met de nieuwe koploopster Mara Abbott steeds kleiner werd. "En toen lukte het haar ook nog. Ik was zó blij, de eerste medaille voor Nederland en dan ook nog eens voor m’n nichtje. Ik dacht gelijk: dit wil ik maandag met m’n klanten vieren!"