Nieuws Marketing

TW Steel strikt F1-icoon Nigel Mansell als ambassadeur

Het lukt ze wéér, het Nederlandse horlogemerk TW Steel. Na eerder onder meer grote namen als Kelly Rowland, Valentino Rossi, David Coulthard en de Red Bull Holding Racing Team gestrikt te hebben, kan nu Formule 1-icoon Nigel Mansell worden toegevoegd aan de indrukwekkende line-up van ambassadeurs.

Van onze redactie 18 oktober 2019

Nigel Mansell F1 TW Steel

De Britse F1-coureur Nigel Mansell (Williams-Renault) na het winnen van de Braziliaanse Grand Prix in zijn kampioensjaar, 1992. Foto: ANP.

Sinds het ontstaan in 2005 heeft TW Steel – met de TW van The Watch - de horlogewereld opgeschud. Ton Cobelens en zijn zoon Jordy zijn de motor achter het merk; Ton als het creatieve brein, Jordy die het internationaal op de kaart zet. Oversized horloges, dat moest en zou het worden.

Vader en zoon hadden het goed gezien: op weg naar het 15-jarig bestaan en meer dan 300 succesvolle ontwerpen later is TW Steel intussen bij meer dan 5000 retailers in meer dan 100 landen verkrijgbaar.

'Nigel Mansell is een van de grootste coureurs die ooit op een circuit heeft rondgereden. We zijn er trots op hem als ambassadeur te hebben.'

Jordy Cobelens, ceo TW Steel

Nigel Mansell

Nigel Mansell is een nog altijd populaire Britse autocoureur die van 1980 tot en met 1995 actief was in de Formule 1. Hij werd wereldkampioen in 1992 met het team van Williams, won de IndyCar-titel een jaar later en finishte in totaal in 31 races in zijn carrière als de nummer 1.

,,Een held, een icoon”, weet Jordy Cobelens, ceo van TW Steel. ,,Racing zit in het DNA van TW Steel en met Nigel Mansell als ambassadeur voor ons merk bevestigen we dat nóg meer. Nigel is iconisch in de autosport, heeft enorm veel bereikt in zijn carrière. Hij is altijd geliefd bij racefans wereldwijd en zijn reputatie voor moed en vastberadenheid is een perfecte match met TW Steel. Nigel Mansell is een van de grootste coureurs die ooit op een circuit heeft rondgereden. We zijn er trots op ook hem als ambassadeur te hebben.”

Lees ook: Jordy Cobelens (CEO TW Steel): 'Max Verstappen? Dat zou heel mooi zijn'

Geïnspireerd door Mansell’s glorieuze 1992 F1-seizoen, heeft TW Steel een Mansell Limited Edition horloge ontworpen. Het is gelimiteerd tot 1992 stuks en toont de passie, kleuren en never-say-die attitude die Mansell naar het hoogste plaats op het podium brachten.