Nieuws Marketing

'Tweede supermarkt op Borgele Deventer is mogelijk'

Het is niet uitgesloten dat winkelcentrum Borgele een tweede supermarkt krijgt. Eigenaar Stefan Fieten van vastgoedeigenaar van Berginvest, rept van interesse van een supermarkt in de leegstaande winkelstrip op het winkelcentrum.

Van onze redactie 4 januari 2016

Ondernemers borgele ronald hissink

Het gaat om de ruimte die Plus Kolkman juist heeft verlaten om in het nieuwe gedeelte van het winkelcentrum te trekken. "Die interesse is niet concreet geworden", zegt Fieten. "Eerlijk gezegd acht ik de kans niet groot op een tweede supermarkt. Maar als zo'n partij wil, houden wij dat niet tegen. We hebben liever dat winkelruimte gevuld is dan leegstand.''

InteresseHet wachten is nog op nieuwe huurders voor de bestaande winkelstrip. Fieten: ,,Er is interesse, je merkt dat de economie aantrekt. Concreet is er helaas nog niets. Maar ik heb goede hoop dat ik binnenkort goed nieuws heb. Aan welke partijen ik denk? Nou, een drogisterij bijvoorbeeld.'' Zegt Kolkman ook namens de ondernemers. Een Trekpleister zingt rond als kandidaat. Kolkman: ,,Zo'n type zaak zou echt wat toevoegen. Veel winkeliers zien ook graag een winkel in de categorie Blokker of Action komen. Belangrijk is dat een zaak echt een aanvulling is.''

Herinrichting klaarGoed nieuws is dat de herinrichting van het nieuwe plein op het winkelcentrum klaar is. Die klus lag dit jaar lang stil na de vondst van asbest in de nu gesloopte apotheek in dat deel van het winkelcentrum. Het leidde tot klachten van ondernemers en bezoekers over de slechte bereikbaarheid en verloederde aanblik. In november pakte Berginvest de afronding van het plein en sloop van de apotheek weer op.

Kolkman: ,,Het plein is mooi en was gelukkig voor de feestdagen af. Nu is alleen nog het wachten op fietsenrekken, prullenbakken en invalidenparkeerplekken.'' Die komen dit voorjaar, als de omliggende straat opnieuw een (definitieve) asfaltlaag krijgt.

Foto: Ondernemers op Borgele (Ronald Hissink)