Nieuws Marketing

Twentse familie is het gezicht voor Hollandse melk in Azië

Het Twentse boerengezin Truitman is hét gezicht van zuivelgigant FrieslandCampina in Azië. Binnenkort is er weer een fotoshoot op de rustieke Deldener Esch, nabij Twickel.

Martin Ruesink | Foto: Emiel Muijderman 31 augustus 2016

Twentsefamilie

Het is alweer twee jaar geleden dat melkveehouder Walter Truitman (41) en zijn vrouw Charlot (40) samen met hun kinderen Hanne (9), Matt (7) en Lars (5) op hun erf een dagenlange foto- en filmshoot hadden voor zuivelcoöperatie FrieslandCampina, schrijft De Twentsche Courant Tubantia. Ook opa Barend (69), oma Janneke (68) en hond Bliksem deden mee in de campagne. Een dik fotoboek getuigt van lange dagen poseren voor topfotografen.

Dutch Lady

Nooit iets van gezien? Kan kloppen, want de familie Truitman is sindsdien het uithangbord van Dutch Lady, een van de vele internationale merken van FrieslandCampina. Met Dutch Lady wordt in de groeiende vraag naar melk en melkproducten in met name Maleisië, Hongkong en Vietnam voorzien. Binnenkort strijkt weer een complete film- en fotoploeg neer op het erf, voor nieuw materiaal.Met een beetje googlen kom je ze wel tegen, op de Vietnamese site van Dutch Lady. De plaatjes ademen een beetje de sfeer van Van Jonge Leu en Oale Groond: rust, pure natuur en eeuwenoude Twentse boerenerven, waarop het leven nog goed is.

Waarom de familie Truitman?

"Ik denk dat het puur toeval is", zegt Walter. "Het contact met de fotografen is gelegd toen we een jaar of drie geleden meededen aan de boerderijdag van Campina. Alles zat toen mee: we hadden prachtig weer en een bult volk over de vloer." "Wel 1.200 man", zegt opa Barend, die samen met zijn zoon 130 melkkoeien en 74 hectare land bestiert.

Tekst gaat verder onder de foto

Eigen leden

"We willen in de campagnes voor onze vele merken graag onze eigen leden inzetten", zegt een woordvoerder van FrieslandCampina. "Op die manier verstevigen we de binding tussen onze producten, de bron en de consument. Ik weet eerlijk gezegd niet hoe in dit geval het keuzeproces is geweest.""Ik denk dat de mooie locatie hier ook een rol heeft gespeeld", zegt Truitman bescheiden. "Plus het feit dat onze koeien de wei ingaan. Weidegang is een belangrijk punt geworden in de beeldvorming, zeker ook in Azië. Trots? Ach, dat klinkt zo van 'kijk ons nou eens'. We vinden het gewoon leuk dat we zo tegen een mooie onkostenvergoeding een bijdrage aan een prachtig product kunnen leveren. En wees eerlijk: voor ons en de melkprijs is het ook niet slecht dat er in Azië meer melk verkocht gaat worden."

Model

Jongste zoon Lars heeft wel weer zin in de komst van de filmploeg. "Ik wil ook boer worden", zegt hij. Zijn broer Matt en hond Bliksem hebben inmiddels zelfs méér dan een figurantenrol gekregen: zij hebben model gestaan voor twee poppetjes op een telefoonspelletje van Dutch Lady.Zus Hanne vindt het vooral leuk dat ze op de set allerlei nieuwe kleren mag passen en met toestemming een dagje vrij krijgt van school. "Ik vind het heel leuk om te doen. Alleen jammer dat we zo vroeg moeten opstaan."