Nieuws Marketing

Twentsche Kabel brengt het licht

TKH komt met een nieuw verlichtings- systeem voor start- en landingsbanen. Het bedrijf rekent op een hoogvlieger.

Van onze redactie 9 maart 2016

Tkh eigen foto 1

Technologieconcern Twentsche Kabel Holding (TKH) heeft een innovatief verlichtingssysteem ontwikkeld voor start- en landingsbanen op vliegvelden. Het bedrijf uit Haaksbergen rekent met dit gepatenteerde systeem - merknaam Impro - de komende jaren 50 tot 100 miljoen euro omzet te kunnen halen. Binnenkort volgt de laatste certificering, waarna de verkoop kan beginnen.

"Er zijn vliegvelden die investeringen in nieuwe verlichting uitstellen om ons Impro-systeem te kunnen aanschaffen", zei TKH-topman Alexander van der Lof gisteren bij de presentatie van de jaarcijfers van zijn bedrijf.

BijzonderHet bijzondere van het Impro- systeem is, dat het veel sneller kan worden aangelegd dan traditionele installaties en dat er laagspanning op staat en dus minder gevaarlijk is bij de montagewerkzaamheden. Ook het vervangen van een kapotte lamp gaat volgens TKH met Impro veel sneller, waardoor het vliegverkeer minder lang stil hoeft te liggen. Op vliegveld Eelde bij Groningen wordt het systeem bij wijze van proef al gebruikt en dat gaat volgens Van der Lof goed.

Bij de Twentsche Kabel Fabriek (TKF) in Haaksbergen werken al 35 mensen aan Impro. Dat aantal gaat volgens Van der Lof verdubbelen als het systeem aanslaat. De sensoren worden gemaakt bij dochterbedrijf USE in Haaksbergen. Bij TKF in Haaksbergen werken nu 440 mensen.

EnergiekabelsOok met de productie van energiekabels voor gebruik naar windparken en olieplatforms op zee, verwacht TKH de komende jaren 50 tot 100 miljoen euro omzet te gaan halen. De productie hiervan gaat nog dit jaar van start in de te heropenen kabelfabriek in Lochem. Er kan daar circa vijftig man aan de slag. Van der Lof kondigde aan dat TKH de komende drie tot vijf jaar sowieso een omzetgroei van 300 tot 500 miljoen wil realiseren: 80 procent op eigen kracht en 20 procent door overnames. De afgelopen drie jaar kwam er bijna 250 miljoen euro omzet bij, dus de beoogde groei is volgens de topman reëel.

Foto: TKH