Nieuws Marketing

Twentse foodondernemers op festival tijdens Hemelvaart

Buitenplaats De Houtmaat in Hengelo was zijn tijd vooruit. Twee jaar geleden werd daar op Hemelvaartsdag de eerste Lekker Twente Familiedag gehouden: een kramenmarkt gericht op delicatessen uit eigen streek in combinatie met een prachtige locatie en livemuziek. "Het bleek een schot in de roos", blikt Carel Weijschede terug.

Rob Wissink | Foto: Robin Hilberink 28 april 2016

Familiedag houtmaat hengelo foodtrucks robin hilberink

"Eten en drinken zijn momenteel de smaakmakers van evenementen en festivals. Overal zie je foodtrucks en pop-uprestaurants. Nog niet zo lang geleden draaide het op Hemelvaartsdag om dauwtrappen, muziekfestivals en fancy-fairs. De foodcomponent is daar nadrukkelijk bij gekomen." De eigenaar van De Houtmaat vraagt zich hardop af of het met de economische crisis te maken heeft. "Minder uitgebreid uit eten, meer kleine gerechten. Het gaat de mensen om sfeer, beleving, proeven."

DoelgroepWeijschede organiseert de Lekker Twente Familiedag voor het eerst onder eigen vlag. "Het is een gouden formule. Wij moeten het niet hebben van de dauwtrappende jongeren die met een kratje bier de hort op gaan. Dit is een leuk uitstapje voor een wat oudere doelgroep. Stukje fietsen, even over de markt lopen en iets lekkers meenemen voor thuis. Een workshop of kookdemonstratie bijwonen, lekkere muziek op de achtergrond en dan nog een drankje of een ijsje."

Eventuele winterse buien deren hem nauwelijks. "Twee jaar geleden was het pokkenweer en hadden we 14.000 man over de vloer. Als het koud is of regent, kun je hier altijd naar binnen."

Twentse foodondernemersDe markt telt dit jaar dertig kramen van vrijwel allemaal Twentse foodondernemers. Traditionele producten als lamsvlees, boerenschepijs en metworsten, worden afgewisseld met Surinaamse loempia's, wraps en oesters. Voor de kinderen zijn er poffertjes, suikerspinnen en stroopwafels.

Voor mensen met een gezonde eetlust die het niet bij snacken en proeven willen laten, zijn er aardappelpannenkoeken, biologische frieten en burgers van van de grill.

ActiviteitenDe gehele dag is er non-stop livemuziek vanaf de drijvende muziekkoepel in de Houtmaatvijver. Voor jonge kinderen zijn er speciale workshops bij de stands van Kids Villa en Crea2power.

Lekker Twente Familiedag, donderdag 5 mei, 11.00 - 19.00 uur. Hemelvaarsdag. Buitenplaats De Houtmaat, Houtmaatweg 9, Hengelo. Entree: 2,50 euro. Parkeren auto: 3 euro. Bezoekers wordt aangeraden op de fiets te komen.