Nieuws Marketing

Twentse horecabeurs een succes

Twentsch Kuiernat, slagroommachines en forse rookovens. Het fabriekscomplex Hazemeijer Hengelo aan de F. Hazemeijerstraat staat vandaag net als gisteren in het teken van Hartelijk Horeca, een beurs voor alles dat met horecaondernemingen uit de regio te maken heeft.

Van onze redactie 26 april 2016

Horecabeurs hengelo twente lars smook

De eerste editie van het evenement staat bol van voedsel en drankkraampjes, maar er zijn ook stands met afrekensystemen, vaatwassers en restaurantinterieur. Voor de modebewuste ondernemer is er zelfs een heuse designer voor bedrijfskleding. "Het hoort allemaal bij de horeca", vertelt organisator Jan Vlap. Samen met Bert Vossebeld van Vossebeld Vaatwastechniek uit Almelo en Frank Hendriks van de Hengelose Twentse Bierbrouwerij zette hij de beurs op touw.

StreekproductenStreekproducten zijn in overvloed vertegenwoordigd. Zo is er boerenkarnemelk van kaasboerderij 't Hoepelt uit Vasse, maar kunnen bezoekers ook een slokje Pauw aspergebier uit Ommen proeven. "De horecaspecialist komt hier aan zijn trekken", zegt Vlap. "We mikken op een grote variatie. De laatste trends vind je hier. We willen natuurlijk met de tijd mee."

Gevarieerd aanbodWie rondkijkt in de twee fabriekshallen, ziet hippe foodtrucks, hoogstaande geluidinstallaties die restaurantmuziek regelen en duurzame schoonmaakmiddelen voor de professionele keuken. Er zijn live kookdemonstraties, barista's bereiden strakke cappucino's en de laatste lichting potten en pannen ligt uitgestald. Hartelijk Horeca wil vooral een hoogstaande horecabeurs zijn, aldus Vlap. "De echte restaurantsfeer is voor ons belangrijk. We willen hier geen snackbar-gevoel creëren."