Internationale wijnexperts hebben op basis van tussentijdse smaaktesten hoge verwachtingen van deze wijn.
Enkele weken geleden dreigde de oogst en botteling van de Curaçao Winery nog verloren te gaan door de bureaucratie bij de Curaçao Airport Holding (CAH) en de Curaçao Civil Aviation Authority (CCAA). De oogst en botteling zijn op het laatste moment toch mogelijk geworden doordat er op korte termijn alsnog 15 investeerders in Nederland en op Curaçao zijn gevonden.
Dankbaar
Roelof Visscher, wijnondernemer Curaçao Winery: ”Wij zijn erg dankbaar dat we de eerste wijn nu kunnen gaan bottelen. Onze dank gaat uit naar de investeerders die dit mogelijk hebben gemaakt, naar het ministerie van Economische Ontwikkeling, mevrouw Leeflang en het CDI zonder wie wij de investeerders nooit zo snel hadden kunnen aantrekken. Als wijnboer zie ik in Curaçao echt het perfecte wijneiland.”
Foto: Onafhankelijk parlementariër Omayra Leeflang proeft de eerste wijn van Curaçaose bodem
Foto header: Archieffoto van wijnboeren Ilse en Roelof Visscher uit Bentelo (Carlo ter Ellen)