Nieuws Marketing

Twentse wijnondernemers maken allereerste Caribische wijn ooit

Roelof en Ilse Visscher en Marc en Hermien Oldeman-Visscher uit Bentelo zijn er, ondanks alle problemen in geslaagd om, 13.000 kilo druiven te kunnen oogsten op Curaçao. De komende weken worden deze daadwerkelijk gebotteld tot de eerste Caribische wijn ooit.

Van onze redactie 18 juli 2016

Carlo ter ellen wijnondernemers

Internationale wijnexperts hebben op basis van tussentijdse smaaktesten hoge verwachtingen van deze wijn.

Enkele weken geleden dreigde de oogst en botteling van de Curaçao Winery nog verloren te gaan door de bureaucratie bij de Curaçao Airport Holding (CAH) en de Curaçao Civil Aviation Authority (CCAA). De oogst en botteling zijn op het laatste moment toch mogelijk geworden doordat er op korte termijn alsnog 15 investeerders in Nederland en op Curaçao zijn gevonden.

Dankbaar

Roelof Visscher, wijnondernemer Curaçao Winery: ”Wij zijn erg dankbaar dat we de eerste wijn nu kunnen gaan bottelen. Onze dank gaat uit naar de investeerders die dit mogelijk hebben gemaakt, naar het ministerie van Economische Ontwikkeling, mevrouw Leeflang en het CDI zonder wie wij de investeerders nooit zo snel hadden kunnen aantrekken. Als wijnboer zie ik in Curaçao echt het perfecte wijneiland.”

Foto: Onafhankelijk parlementariër Omayra Leeflang proeft de eerste wijn van Curaçaose bodem

Foto header: Archieffoto van wijnboeren Ilse en Roelof Visscher uit Bentelo (Carlo ter Ellen)