Nieuws Marketing

Udenaar met 'grafisch restaurant' in top 10 beste zzp'ers

Maar liefst 10.129 andere deelnemers aan de Freelancer of the Year Awards liet hij achter zich.

Wouter ter Haar 28 juni 2016

Grafisch restaurant Uden 1065

Thieu van Kaathoven (62) van grafisch restaurant Invorm uit Uden scoorde een plek in de nationale top 10 van beste zzp'ers. Hij wist vervolgens de meeste referenties te verzamelen bij (oud-) opdrachtgevers en klanten.

De Udense ondernemer mocht voor de camera een pitch doen en wist daarbij de vakjury - bestaande uit vertegenwoordigers van Knab (bank), WE Fashion en FNV Zelfstandigen - van zijn kwaliteiten te overtuigen. ,,Ze vonden mijn concept kennelijk wel grappig."

Thieu afficheert zich weliswaar als grafisch restaurant, maar is actief als reclamebureau. ,,Dat van dat restaurant is vooral ludiek bedoeld. Je moet in deze wereld toch een beetje afwijken. Ik kook graag en zag in het vermengen van ingrediënten, borrelen, koken en stoven wel een bepaalde overlap met mijn werk. Vandaar.''

GevelbeletteringVoor zijn klanten in de regio Uden en ver daarbuiten, maakt hij onder meer folders, advertenties, reclamecampagnes, visitekaartjes en ontwerpt hij gevelbelettering huisstijlen en logo's. ,,Het is heel divers en afwisselend werk. Ik heb zo'n 150 tot 200 klanten. Voor de een doe ik meer dan voor de ander. Maar dit werk past me."

Klanten verrassenHet grafisch bedrijf Invorm bestaat al langer. Zo ongeveer tussen 2000 en 2006 was het een onderneming, mede onder leiding van Thieu, die een man of tien man in dienst had. ,,Ik kwam tot de ontdekking dat ik eigenlijk niet aan het werk was, maar vooral aan het sturen, regelen en organiseren. Dat beviel me steeds minder.'' De Udenaar besloot een deel van zijn bedrijf te verkopen en het 'echte werk' weer ter hand te nemen. ,,Het is ontzettend leuk om van niets iets te maken. Van een idee naar een mooi product. Ik wil met mijn werk klanten graag verrassen. Niets leuker dan dat.''