Nieuws Marketing

Uit de hand gelopen chihuahuahobby wordt onderneming

Dankzij tv-programma's van onder andere Gordon, zijn chihuahua's razend populair. Daardoor neemt de vraag naar benodigdheden voor deze beestjes ook toe, vertelt liefhebber én chihuahuaondernemer Danny Hulst in Tubantia.

Susanne ten Have | Foto: Emiel Muijderman 15 augustus 2016

Danny Hulst

„Je ziet ze niet vaak lopen op straat. Dat komt doordat ze als kind worden behandeld door hun baasje. De hondjes worden bijvoorbeeld in een buggy vervoerd", vertelt Hulst met een glimlach. De Enschedeër is eigenaar van dechihuahuashop.nl, een van de weinige uitgebreide internetwinkels in de provincie die zich volledig richt op de kleine keffer. Daarnaast heeft Hulst nu een showroom, aan de H.J. Van Heekstraat.

Alles voor chihuahua's én hun baasjes

De 26-jarige ondernemer verkoopt niet alleen hondenkleren via zijn webshop; dat is slechts een klein onderdeel van zijn inboedel. „In de reguliere dierenwinkel kun je niet altijd benodigdheden kopen voor kleine honden. Wij verkopen bijvoorbeeld extra kleine dentasticks, zodat chihuahua's of andere kleine hondjes die goed kunnen kauwen. Of een kleine muilkorf. En we hebben ook veel chihuahuagadgets, zoals mokken, agenda's, theedoeken of sleutelhangers. Leuk om te geven voor een verjaardag bijvoorbeeld. Dat verkoopt goed."

Hondenhemel

Wie de showroom binnenstapt waant zich in een hondenhemel. Rekken met jasjes, bruidskleding, een hondenkoekjesbakapparaat, halsbandjes met diamanten erop en hippe reistassen vullen de ruimte. Opvallend zijn de plastic zakken gevuld met hondenpatat en de pizzadoos, ook speciaal voor de viervoeter. „Ja, dat is eigenlijk meer voor de fun. Ik probeer wel de leuke en bijzondere dingen te verkopen." Maar er zijn ook grenzen, zegt hij. „Ik verkoop bijvoorbeeld geen gekleurde nepnagels of kleurspoeling voor honden. Dat gaat mij te ver."

De webshop is volgens Hulst een uit de hand gelopen hobby. „Mijn eerste chihuahua kocht ik zeven jaar geleden en had een gebroken pootje. Voor de koude winter had ik een jasje gekocht, maar die vond ik te duur. Ik dacht: dat kan goedkoper." Hulst zette zijn huidige internetwinkel op en ondertussen breidde hij zijn eigen verzameling chihuahua's uit tot vier. „Maar daar blijft het ook bij. Ik wil in de toekomst de webshop wel uitbreiden, maar dan heb ik meer opslagruimte nodig."