Podcast De Zo Genaamde Podcast

Hoe groene vingers, Shawn Harris en slimme marketing Upperbloom doen groeien

Presentator Floris Hülsmann heeft voor deze De Zo Genaamde Podcast-aflevering Sam van der Zanden, mede-oprichter van de 'slimme' plantenservice Upperbloom, in de studio te gast. De naam van het bedrijf zegt al veel, maar niet alles. En welke rol heeft 'dragon' en avocadokoningin Shawn Harris precies in het plantaardige succesverhaal?

Presentatie: Floris Hülsmann 9 juni 2022

Natuurlijk als eerste: 'Upperbloom'. Waar komt die bijzondere naam toch vandaan? De oorsprong is te vinden in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad, zo vertelt mede-oprichter Sam van der Zanden aan host Floris Hülsmann. De naam past in ieder geval perfect bij wat de startup doet. Maar wat is dat precies, wat is de propositie van het bedrijf? 'De definitie van de tuin veranderen', is in ieder geval belangrijk, verklapt de ondernemer afkomstig uit de reclamewereld.

,,Ik vond mezelf altijd de stoere rugbyende student met de mannen in de kroeg. Maar op een gegeven moment stond mijn moeder bij mij voor de deur met een gevulde plantenbak voor mij en mijn vriendin. Kon ik eindelijk eens wat doen met dat balkonnetje van me. Eigenlijk werd op dat moment het spreekwoordelijke zaadje voor Upperbloom geplant'', memoreert Van der Zanden.

''Wij staan voor het groen maken en nog meer voor het groen houden''

Upperbloom-oprichters Sam van der Zanden (links) en Tom van Ruitenbeek. Foto: Upperbloom

Hoe breng je je businessplan aan de man: de tuinervaring thuis bij de klant

De ondernemer kwam er op zijn balkon snel achter dat het beter kon. Beter met die planten, plantenbakken en potgrond. Dat moest anders. De passie voor branding als oud-reclameman en het bedenken van zijn bedrijfsnaam hielp Van der Zanden prima bij de start en marketing van de slimme plantenservice. Echter, hoe breng je dat businessplan aan de man? Je hoort het in deze De Zo Genaamde Podcast. Wat is Upperbloom momenteel en wat moet het worden? ,,Wij staan voor het groen maken en nog meer voor het groen houden.''

Steun van Shawn Harris' Orange Wings

Upperbloom werd in 2020 opgericht door Sam van der Zanden en Tom van Ruitenbeek. De twee scoorden in 2021 een kapitaalinjectie. Het was Shawn Harris met haar investeringsmaatschappij Orange Wings die Upperbloom de middelen gaf het productaanbod uit te breiden en internationale groei te bewerkstelligen. De startup werkt samen met floral designers, plantenexperts en kwekers om ieder seizoen nieuwe plantensets te kunnen ontwikkelen.

Lees ook: Expert Floris Hülsmann (Namarama): 'Meerwaarde merknaam wordt enorm onderschat'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Zo Genaamde Podcast

Verbinding als kracht: hoe de naam 'Univé' te herleiden is naar een boer in het jaar 1794

Bijna elke Nederlander kent de naam 'Univé verzekeringen'. De oorsprong van de naam zal echter bij veel minder mensen bekend zijn. De hoogste tijd voor naamexpert Floris Hülsmann om op zoek te gaan naar de betekenis van deze merknaam. Te gast in De Zo Genaamde Podcast is Ron Bavelaar om het verhaal achter de naam te vertellen.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details
Hart voor Zaken

Liefde en business zijn de twee grote pijlers voor succesvol leiderschap Hans van der Kooij (Caesar Groep)

Hans van der Kooij is directeur en oprichter van ICT-dienstverlener Caesar Groep. Hij is te gast in deze Hart voor Zaken, de podcastserie van Cor Hospes over leiderschap. Hoe zorgt hij voor een zo perfect mogelijk werkklimaat? ,,Ik probeer mensen te helpen op hun weg in het leven. Ervoor te zorgen dat ze hier niet komen om te werken, maar om te leven.''

Details
De Jonge Ondernemer

Pauline (17) heeft al een webshop en fysieke kledingwinkel: 'Het is keihard werken'

Pauline Snel doet haar achternaam eer aan. Ze is pas 17, maar runt nu al een succesvolle damesmodewinkel. In de winkelstraat en online. Elily draait als een malle in het pand in hartje Dordrecht en via de drukbezochte webshop. Hoe boks je dat als minderjarig ondernemer voor elkaar en waar loop je tegenaan als 17-jarige bomvol ambitie? Je hoort het in aflevering drie van De Jonge Ondernemer.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Hart voor Zaken

Natasja Naron (Gabriël) over haar missie: 'Als je werkt vanuit liefde kan er geen hiërarchie zijn'

Bij financieel adviesbureau Gabriël bepalen de medewerkers zelf hun salaris en hoeveel dagen ze op vakantie gaan. Daarmee leeft het bedrijf niet alleen extern maar ook intern de missie ‘Genoeg zorgt voor geluk’. Belangrijk die missie, vertelt oprichter Natasja Naron aan gastheer Cor Hospes in de derde aflevering van Hart voor Zaken. Waarom belangrijk? Je hoort het in de podcast.

Details