Podcast De Zo Genaamde Podcast

Hoe groene vingers, Shawn Harris en slimme marketing Upperbloom doen groeien

Presentator Floris Hülsmann heeft voor deze De Zo Genaamde Podcast-aflevering Sam van der Zanden, mede-oprichter van de 'slimme' plantenservice Upperbloom, in de studio te gast. De naam van het bedrijf zegt al veel, maar niet alles. En welke rol heeft 'dragon' en avocadokoningin Shawn Harris precies in het plantaardige succesverhaal?

Presentatie: Floris Hülsmann 9 juni 2022

Natuurlijk als eerste: 'Upperbloom'. Waar komt die bijzondere naam toch vandaan? De oorsprong is te vinden in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad, zo vertelt mede-oprichter Sam van der Zanden aan host Floris Hülsmann. De naam past in ieder geval perfect bij wat de startup doet. Maar wat is dat precies, wat is de propositie van het bedrijf? 'De definitie van de tuin veranderen', is in ieder geval belangrijk, verklapt de ondernemer afkomstig uit de reclamewereld.

,,Ik vond mezelf altijd de stoere rugbyende student met de mannen in de kroeg. Maar op een gegeven moment stond mijn moeder bij mij voor de deur met een gevulde plantenbak voor mij en mijn vriendin. Kon ik eindelijk eens wat doen met dat balkonnetje van me. Eigenlijk werd op dat moment het spreekwoordelijke zaadje voor Upperbloom geplant'', memoreert Van der Zanden.

''Wij staan voor het groen maken en nog meer voor het groen houden''

Upperbloom-oprichters Sam van der Zanden (links) en Tom van Ruitenbeek. Foto: Upperbloom

Hoe breng je je businessplan aan de man: de tuinervaring thuis bij de klant

De ondernemer kwam er op zijn balkon snel achter dat het beter kon. Beter met die planten, plantenbakken en potgrond. Dat moest anders. De passie voor branding als oud-reclameman en het bedenken van zijn bedrijfsnaam hielp Van der Zanden prima bij de start en marketing van de slimme plantenservice. Echter, hoe breng je dat businessplan aan de man? Je hoort het in deze De Zo Genaamde Podcast. Wat is Upperbloom momenteel en wat moet het worden? ,,Wij staan voor het groen maken en nog meer voor het groen houden.''

Steun van Shawn Harris' Orange Wings

Upperbloom werd in 2020 opgericht door Sam van der Zanden en Tom van Ruitenbeek. De twee scoorden in 2021 een kapitaalinjectie. Het was Shawn Harris met haar investeringsmaatschappij Orange Wings die Upperbloom de middelen gaf het productaanbod uit te breiden en internationale groei te bewerkstelligen. De startup werkt samen met floral designers, plantenexperts en kwekers om ieder seizoen nieuwe plantensets te kunnen ontwikkelen.

Lees ook: Expert Floris Hülsmann (Namarama): 'Meerwaarde merknaam wordt enorm onderschat'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details