Nieuws Marketing

Van Daalen wint de ondernemersprijs

PETER VAN DEN BELT 12 januari 2016

Bakkerbroodjes1065

Ko en Carla van Daalen konden hun geluk niet op, maandagavond in de Goudse Schouwburg. Hun Brood & Ko won de Ondernemersprijs Midden Holland in de categorie Detailhandel en Horeca, bericht het AD dinsdag.

Brood en Ko is een echt regionaal bakkersbedrijf, met vestigingen in Gouda, Alphen, Reeuwijk, Bodegraven en Woerden. Banketbakkerij Van Dijk en LEGO-shop Playtoday waren de andere genomineerden.

Bij het midden- en kleinbedrijf ging de ondernemersprijs naar Ortho Innovatief. Het bedrijf uit Nieuwerkerk maakt (rol)stoelen voor kinderen en jong-volwassenen met een beperking. Het hulpmiddel wordt geheel op de wensen van de klant afgestemd.

SimulatorenOrtho nam het op tegen ItZiT uit Gouda en VSE Industrial Automation. VSE automatiseert machines, productielijnen of hele fabrieken. Het Goudse iTZiT bouwt simulatoren voor industrie, scheepvaart, bouw, wetenschap en educatie.

Bij de categorie grote bedrijven kan de vlag uit bij Technolution Nederland uit Gouda. Dit bedrijf maakt technische systemen en producten voor andere bedrijven. Bij het bedrijf, gevestigd aan de Burgemeester Jamessingel in Gouda, werken 180 mensen.

Andere genomineerden in deze categorie, waren Eosta uit Waddinxveen, distributeur van biologische groenten en fruit en Boska Holland. Boska is een bedrijf uit Bodegraven en is marktleider in kaasgerelateerde producten.