Nieuws Marketing

Vanaf aankomende week heeft Arnhem een Belgiëcafé

Welk land moet je steunen tijdens het EK voetbal nu Oranje niet meedoet? België, zeggen Wolter de Bes en Ron Hofmans in De Gelderlander.

Stephen Friedrichs | Foto: Gerard Burgers 8 juni 2016

Toegegeven, in België smaken de biertjes vaak net wat beter dan bij ons. Dat de Belgen ons inmiddels ook als voetbalnatie ruimschoots zijn gepasseerd en wél naar het Europees Kampioenschap gaan, ligt toch wel wat gevoeliger. Hoewel, vanaf aankomende week heeft Arnhem een heus Belgiëcafé. Bar Formidabel aan de Luthersestraat: voor alle gelegenheidssupporters van de Rode Duivels. En nee, het wordt geen half werk.

FankroegOrganisatoren Wolter de Bes (van café Caspar) en Ron Hofmans (van café de Barron) beloven voor het EK alle registers open te trekken. De voormalige locatie van het inmiddels naar de Korenmarkt verhuisde café de Barron verandert in een heuse fankroeg. Belgische bieren op de tap, bediening gehuld in voetbalshirts van de Rode Duivels en landskleuren op de buitengevel. Ten slotte arriveert later deze week nog een bus in Arnhem van biermerk Jupiler, bomvol rood-zwart-gele fanartikelen.Juichen voor de Belgen De Bes: "Tuurlijk, dat Nederland zich niet kwalificeerde, is pijnlijk. Maar over die teleurstelling zijn we heen. We juichen nu net zo hard voor de Belgen." Maar waarom uitgerekend België? Was Duitsland, regerend wereldkampioen en op steenworp afstand van Arnhem, geen logischere keuze geweest? "België is het land van de ongedwongen slordigheden, dat past bij ons." Er is nog een voordeel, ziet Hofmans: "De Belgen hebben een ploeg waarmee ze wel eens heel ver kunnen komen. Duitsland komt misschien ook ver, maar alleen al uit voetbalhistorische overwegingen is steun aan dat land uitgesloten."Groot scherm Bar Formidabel opent maandag de deuren, dan nemen de Belgen het op tegen Italië. Alle wedstrijden van de Rode Duivels worden in de weken daarna op groot scherm uitgezonden. En daarna? "Dat zien we dan wel weer. Ik denk niet dat Arnhem klaar is voor een permanent Belgiëcafé."Lees ook:In deze cafés juich je voor de Belgen