Nieuws Marketing

Verbouwing winkelcentrum Heksenwiel begin 2017 verwacht

Er staat nog veel leeg in Heksenwiel in Breda. Ondertussen verandert Dela Vastgoed het uiterlijk, maar hebben de marktkooplui een eigen oplossing. Dat schrijft BN De Stem.

NICOLE ROELANDS 28 juli 2016

Kaas markt 1065

Wie een rondje door winkelcentrum Heksenwiel loopt, kan er niet omheen. Er staat nog steeds veel leeg. Ook het aantal kramen op de weekmarkt is met meer dan de helft verminderd. Wat de markt en het winkelcentrum aantrekkelijker kan maken? Meer speciaalzaken, zeggen de marktkooplui.

DelicatesseHet is gezellig druk op woensdagochtend in winkelcentrum Heksenwiel. Er zijn veel moeders met kinderen op de been die tijdens het doen van de wekelijkse boodschappen wat kledingwinkels meepakken.

Ook de marktkramen hebben aanloop. De een wat meer dan de ander. Zo gaan de gebakken vissen van De Ruijter's Vis als warme broodjes over de toonbank. Eigenaar Karel Prevoost heeft samen met zijn vrouw Jolanda de Ruijter de viskar al veertig jaar. Ze doen wekelijks diverse markten in Breda aan, waarvan al twintig jaar de weekmarkt in Heksenwiel. Die markt levert nog genoeg op om er te blijven staan, maar er is wel veel veranderd in de laatste jaren. "Het koopgedrag van mensen verandert gewoon. Ze doen de grote boodschappen in de supermarkt en voor de kleine boodschappen gaan ze naar de markt of naar gespecialiseerde winkels. We hebben hier een heel mooi plein, maar er is veel terugloop. Gespecialiseerde winkels zouden een oplossing zijn, maar dan moet wel de huur omlaag, denk ik."

Ook Joep Schot van Bloemenhandel Schot ziet voor Heksenwiel toekomst in delicatessewinkels. Of kramen. "Een kippen- en kaasboer zouden al voor meer animo zorgen op de weekmarkt", vertelt hij. Ook visboer Prevoost noemt een kippenboer als oplossing. "Ik weet dat er in deze wijk veel Surinamers wonen. Die zijn nu eenmaal dol op kip."

VerbouwingOndertussen is Dela Vastgoed, de eigenaar van het winkelcentrum, gestart met een campagne om de leegstand tegen te gaan. Het afgelopen jaar is vastgesteld wat de zwakke punten zijn, zoals te veel steen, saai, kaal, weinig groen en horeca, geen verblijfsplekken, verschraling van het aanbod en slecht parkeren. Deze informatie heeft geleid tot een plan.

Zo gaatDela Vastgoed de drie bestaande entrees en de nieuwe doorsteek een facelift geven om het centrum herkenbaarder te maken, er komt een nieuwe huisstijl die het buurtgevoel versterkt en meer marketing.

De aanpassingen aan de entrees en de doorsteek worden eind augustus behandeld door de welstandscommissie. Daarna wil het bedrijf zo snel mogelijk beginnen aan de bouwtechnische aanpassingen. Naar verwachting zal de start begin 2017 zijn. "In de loop van 2017 hopen we dan klaar te zijn", vertelt een woordvoerder van het bedrijf.

Social mediaOndertussen heeft het winkelcentrum voor een deel al een nieuwe uitstraling gekregen, want er is een nieuwe huisstijl. Deze wordt breed uitgedragen op de gevel en op social media. Daarnaast zit er sinds kort een conceptstore in het winkelcentrum. Hier kunnen geïnteresseerden meer informatie krijgen over het ondernemerschap in winkelcentrum Heksenwiel.