Nieuws Marketing

Vierde winkel voor fietsenmakers uit Beltrum

Het gaat de familie Hofstede voor de wind. De fietsenmakers uit Beltrum openden afgelopen jaar in Borculo hun derde winkel. Op 15 januari komt er een vierde zaak bij. De familie neemt in Groenlo de fietsenzaak van Sprenkeler over.

Van onze redactie 5 januari 2016

Fiets Thinkstock 4

De zaak aan de Ruurloseweg in Groenlo was jarenlang in handen van de broers Gerard en Willy Sprenkeler. De een ging over de fietsen, de ander over de brommers. Willy kwam er alleen voor te staan, toen Gerard in mei overleed. „Er was geen opvolging en Willy nadert de 65”, vertelt Mark Hofstede, die Hofstede Tweewielers in Borculo runt. „Toen zijn we gaan informeren en hij was positief over een overname.”UitbreidingVoor Hofstede is de zaak in Groenlo een mooie uitbreiding. Mark Hofstede: „We willen zelf graag groter worden. Maar we nemen de zaak ook over om te voorkomen dat er concurrentie voor ons bijkomt. Als er iemand anders in Groenlo gaat zitten, dan is dat een concurrent voor onze winkel in Beltrum. Hiermee hebben we een mooi gebied om de consumenten van dienst te zijn.”

Hofstede gaat niet verder met de brommers. „Daar zijn wij niet in thuis. Willy blijft dat wel doen, maar meer als hobby.”

Ludieke actieNet als vorig jaar in Borculo wordt ook bij deze vestiging met een ludieke actie afgetrapt. Huishoudens in en rond Groenlo krijgen een brief thuis met daarbij een sleutel. Een van die sleutels past op een e-bike van 2.500 euro die in de nieuwe zaak staat. De persoon die met zijn of haar sleutel de fiets van het slot krijgt, mag met de e-bike naar huis.

De winkel in Groenlo wordt geleid door Marks broer Peter. Vader Johan doet de zaak in Beltrum. Mark werkt in Borculo en Koen Vaanholt, een zwager van Mark, neemt de taken van Peter over in Ruurlo.

Foto: Thinkstock