Nieuws Marketing

Vijftien jaar mode aan De Brink in Wierden

Modeplein De Brink bestaat vijftien jaar. De winkel aan de Nijverdalsestraat, vernoemd naar het plein voor de zaak, werd 1 maart 2001 geopend door Hilda Berg. Nu, vijftien jaar later, is ze nog steeds erg betrokken bij haar klanten.

Van onze redactie 29 februari 2016

Hilda berg en tessa mulder emiel muiderman

'Er zijn klanten die hier al vanaf het begin komen'', vertelt Hilda. "Tegenwoordig komen de mensen overal vandaan. We hebben veel klanten uit Wierden en omstreken, maar er komen ook mensen uit Groningen en Almere. Het is erg leuk om deze mensen steeds weer terug te zien.''

De zaak bestond eerder. Hilda Berg is inmiddels 32 jaar werkzaam in het pand. Voorgangers Modehuis Kobes en Hamming Mode waren ook een begrip in de regio. Iets wat Hilda Berg samen met haar dochter Tessa en collega's voort probeert te zetten.

GeschiedenisDe eigenares uit Almelo heeft nooit gedacht aan de overstap naar haar woonplaats of andere stad. De reden hiervoor ligt in de geschiedenis van de zaak. "Ik werk hier al zo lang dat ik betrokken ben geraakt bij de mensen hier. Het is daarom nooit in me opgekomen met de winkel te verhuizen naar Almelo.

Ik ken in Wierden meer mensen dan in Almelo.'' Dat is ook één van de redenen dat Hilda het bedrijf in 2001 overnam van de vorige eigenaar. De klantenkring was zo groot, dat de zaak wel móest blijven bestaan. Nooit heeft Hilda hier spijt van gehad. "Het is altijd knokken om een zaak runnende te houden. Dat is bij elke winkel hetzelfde'', vertelt ze. Toch beschrijft ze de afgelopen jaren als 'geweldig'.

WierdenNiet alleen de winkel, maar het hele dorp Wierden speelt een grote rol in het leven van Hilda Berg. "Wierden is beter en mooier geworden. Het dorp is goed opgeknapt. Tegenwoordig zijn er meer winkels en je kunt hier gratis parkeren. Er komen steeds meer bezoekers in het dorp.''

Hoe de komende jaren er uit gaan zien? "Ik hoop dat mensen naar onze zaak blijven komen. Wij geven veel om persoonlijk advies en klantgericht handelen en dat is iets wat de mensen altijd zal aanspreken."

VierenOm het jubileum te vieren, houdt Modeplein De Brink van 1 tot en met 5 maart de 'modedagen'. Deze jaarlijks terugkerende week staat uiteraard in het teken van het jubileum van Hilda Berg. Klanten kunnen genieten van een hapje, drankje en de introductie van de nieuwe zomercollectie. Ook houdt de winkel dit jaar de traditionele vriendinnen- en familieavonden voor bekenden en genodigden.

Foto: Hilda Berg (r) en Tessa Mulder (Emiel Muijderman)