Nieuws Marketing

Villa Empanada laat Overijsselaars Latijns-Amerikaans eten

Jan Willem Pennekamp en Virginia Medina hebben het voor elkaar gekregen. Samen hebben ze de empanada’s aan de man gebracht. De Latijns-Amerikaanse pastei vliegt als warme broodjes over de toonbank bij de mobiele cateraar.

Foto: Frans Paalman 6 augustus 2016

Villa Empanada

Twee jaar geleden bracht de liefde Virginia Medina uit Venezuela definitief naar Kampen. Sindsdien droomt ze samen met echtgenoot Jan Willem Pennekamp (29) van een restaurant waarin ze Nederlanders kan laten kennismaken met de Latijns-Amerikaanse keuken. Een eerste stap hebben ze inmiddels gezet met Villa Empanada, waarmee ze Zwolle en Kampen sinds een half jaar 'aan de empanada' proberen te krijgen, gevulde deeghapjes.

Persoonlijke keuringSinds juni staan ze elke zaterdag op de markt in Zwolle. In hun thuisstad zijn ze de laatste Kamper Ui(t)dag te vinden op het Van Heutszplein. Elke empanada die uit de wagen komt, is persoonlijk goedgekeurd door Virginia. Is ze niet tevreden, dan maakt ze een nieuwe. "Ze is een perfectionist. Alleen het keurmerk ontbreekt.''Dagelijkse kostVolgens Virginia is de empanada voor Venezolanen dagelijkse kost. "We ontbijten ermee, maar ook na het uitgaan eten we een empanada, zoals de mensen hier een broodje kebab eten midden in de nacht. Met de empanada halen ze een stukje Venezuela naar Kampen en Zwolle. Als volgende stap denken ze aan de arepa (gebakken of gefrituurd broodje) en de tequeños, een soort kaasstengel.