Nieuws Marketing

Banketbakker maakt 'masterpiece' voor dartkampioen

Banketbakker en dartfan Jeroen van Pinxteren uit Vlijmen maakte in Vught een taart, die hij donderdagavond bij de huldiging aan dartkampioen Michael van Gerwen geeft. Dat schrijft het Brabants Dagblad.

Joris van Egmond | Foto: Roy Lazet 5 januari 2017

Taart 3

Je kunt een speld horen vallen. Zo geconcentreerd is banketbakker Jeroen van Pinxteren als hij in Vught de mond van Michael van Gerwen met een penseel rood kleurt. Alles moet kloppen, vinden Van Pinxteren en zijn baas Bas Vermeulen van bakkerij Vermeulen & Den Otter. "Ja, dit kun je wel een masterpiece noemen. Michael verdient het. Absoluut."

Donderdagavond overhandigen de twee de taart tijdens de huldiging in Vlijmen aan de darter. ‘Once in a lifetime’, zoals Van Pinxteren dat omschrijft. "Machtig mooi man." Het was maandag direct na afloop van de finale dat het idee in de steigers werd gezet. Een paar minuten nadat Van Gerwen de winnende pijlen had gegooid, ontving Van Pinxteren een berichtje op zijn telefoon van zijn baas. 'Gaan we het nu weer doen?', appte hij. Want in 2014, toen de darter ook kampioen werd, maakte Van Pinxteren ook al een taart. De banketbakker is zelf ook gek van darten en speelde jaren geleden een potje tegen een jonge Van Gerwen, toen die nog maar 15 jaar oud was. "Ik verloor kansloos. Ik ben beter in taarten maken."

Finishing touch

Van Pinxteren werd vrijgesteld van werk en mocht zich helemaal uitleven op de speciale taart. In de nacht van dinsdag op woensdag begon hij al met de voorbereidingen in de productiehal in Vught, waar al het gebak wordt gemaakt. Nu is de taart zo goed als af, op de finishing touch na. De basis is groen, uiteraard, naar de kleur van het shirt dat Van Gerwen vrijwel altijd draagt. Er staat een dartbord op en zijn hoofd is daarop geplakt, in zijn kenmerkende juichende stand. Ook de vulling van limoen en pisang is gifgroen.

De twee rekenden er niet op dat zij de taart zelf mochten overhandigen aan de darter. "Maar ik werd gebeld door de gemeente dat we dat toch mogen doen. Fantastisch", zegt Vermeulen, die ook de bruidstaart voor Van Gerwen maakte. Naast de taart maakt de bakkerij ook sloopkogels, vernoemd naar de bijnaam van de darter. Het zijn chocoladebollen, in ’t groen en met het symbool van Van Gerwen. 500 stuks delen de bakkers uit aan de bezoekers tijdens de huldiging. "Een cadeau", zegt Vemeulen.