Nieuws Marketing

Fietsen langs agrarische ondernemers

Rondom Dronten wemelt het van de biologische landbouwbedrijven. Dat vraagt om een boerenfietsroute. De twee lussen van 26 en 31 km zijn ook samen te voegen tot één grote ronde, schrijft het Brabants Dagblad.

Flip van Doorn | Illustratie: caarten.nl 11 juli 2016

Dronten

Boodschappen

Appels en peren, pruimen, frambozen en bessen, aardappelen en eieren of een waaier aan groenten: de biologische bedrijven in de omgeving van Dronten hebben allemaal hun specialiteiten. De meeste boerderijwinkels liggen aan de eerste, korte lus van deze route. Wil je niet een heel eind met een volle tas fietsen, dan kun je beter beginnen met de tweede lus van deze boodschappenroute XL.

Weids

Rechte wegen, eindeloos akkerland en veel, heel veel windmolens: Flevoland heeft zijn imago niet altijd mee. Met de uitzichten over het Ketelmeer en de bossen van het Roggebotzand laat de provincie een heel ander gezicht zien. Afwisseling troef. De brede fietspaden, goede fietsvoorzieningen en het weidse blikveld doen de rest.

Hofwinkel

De Warmonderhof is een school waar studenten alles over de uitgangspunten en de werk- wijzen van de biologisch-dynamische landbouw leren. Wat begon als een winkeltje voor studenten, groeide uit tot de royaal gesorteerde Hofwinkel. Uit de wijde omtrek komen klanten voor vlees, zuivel, brood en natuurlijk de groenten van de eigen boerderij.

Streekproducten

Volgens fruitboer Robert Elshof is Dronten de grootste biogemeente van Nederland. Dat gegeven was aanleiding om een nieuw rondje Lekker fietsen naar de boer uit te stippelen. Meer dan dertig van zulke routes zijn er inmiddels. Het rondje start bij restaurant Moellies. Vooral streekproducten staan daar op de kaart, als het even kan biologisch en op fietsafstand geteeld.