Nieuws Marketing

Vriezenveens bedrijf ziet markt in asbest

De overheid wil dat alle asbestdaken voor 2024 verwijderd zijn. Het bedrijf Maathuis & Braakhuis leidt asbestsaneerders op om aan de stijgende vraag te voldoen en werklozen aan het werk te helpen.

Van onze redactie 11 juli 2016

Maathuis en Braakhuis Annina Romita

Toen Michael Mensen en Jan Jansen hoorden dat saneringsbedrijf Maathuis & Braakhuis uit Vriezenveen begon met het opleiden van asbestsaneerders omdat er de komende jaren veel werk voor hen is, besloten ze toe te happen. Helemaal toen bleek dat in principe een soort ‘baangarantie’ werd gegeven. Na een cursus van twee dagen en een dag examen hadden zij weer werk en kan Maathuis & Braakhuis, onderdeel van Timmerhuis Groep, weer iets beter aan de grote vraag voldoen. De opleiding wordt deels gefinancierd door de gemeente.

Markt is hype„De markt is een hype”, vertelt directeur Mark Braakhuis. „De overheid wil namelijk dat alle asbestdaken voor 2024 verwijderd zijn. Ik betwijfel of dat haalbaar is. Maar wij spelen in ieder geval in op de vraag die er is, in samenwerking met de gemeente Twenterand en Carrière Twente. Zo is het voor iedereen een win-winsituatie.”

Foto: Annina Romita