Nieuws Marketing

Waarom a.s.r. voor een rapper kiest

Verzekeringsmaatschappij a.s.r. lanceerde onlangs een opvallende marketingcampagne onder de noemer ‘Het Andere Verhaal’. Bob Stehmann, directeur marketing bij a.s.r., vertelt over de beweegredenen voor deze manier van reclame maken.

Evie Westland | Foto: a.s.r. 17 juni 2016

Sticks met playbutton 1065

%VIDEOWIDGET%Artiest Sticks (ook bekend als Sticky Steez van de rapformatie Opgezwolle) rapt in een twee minuten durende commercial over verzekeringsmaatschappijen, schreven we al eerder. De rapper neemt hierin geen blad voor de mond: de maatschappelijk betrokken artiest heeft een flink eisenpakket met zaken waar een verzekeraar volgens hem aan moet doen. Waarom kiest a.s.r. hiervoor?

Vooruitstrevend, maar bescheiden“Onze campagne-aanpak is vooruitstrevend, anders en zet a.s.r. op een bescheiden plek”, legt Bob Stehmann uit. “We merkten dat we steeds meer vragen kregen waarom a.s.r. dat zo doet en wat ons verhaal nou precies is. Daarom hebben we een campagne gemaakt die laat zien welke mentaliteit ons drijft.”

Het is niet voor het eerst dat de verzekeraar met een vooruitstrevende campagne komt. Stehmann: “We hebben met ouderen de Tour de France gefietst, om te laten zien dat ze fit en sterk zijn. Verder helpen we dagelijks ondernemers op ons ondernemers- en crowdfundingsplatform doorgaan.nl.

Uitgesproken statementDe campagne met Sticks kon op veel positieve reacties rekenen, zo vertelt Stehmann. “En een enkele negatieve. Maar dat is goed, omdat het een afwijkende campagne is met een uitgesproken statement. En dat lokt pittige reacties uit.”

De maatschappelijke betrokkenheid is één van de belangrijkste pijlers bij a.s.r. “We zijn dan ook bijzonder blij dat Sticks met ons wilde samenwerken. Hij begreep gelijk waar we als a.s.r. voor willen staan en is zelf maatschappelijk betrokken. We zijn trots op de prachtige tekst die hij heeft geschreven. We passen goed bij elkaar.”

Small Business SaturdayInspiratie voor dit soort campagnes haalt a.s.r. bijvoorbeeld uit de campagne Small Business Saturday van American Express. Het is uitgegroeid tot een nationale feestdag in Amerika, als tegenhanger van Black Friday en Cyber Monday, waarbij alle grote bedrijven monsteruitverkoop hebben.

De dag is bedoeld om het winkelend publiek aan te sporen om juist kleine en lokale winkeliers te steunen. Maatschappelijk betrokken én slimme reclame. “Dat is voor ons al jaren een inspirerend voorbeeld.”

%VIDEOWIDGET%