Aangeboden door Indebuurt.nl

Branded Content Marketing

Waarom deze ondernemers adverteren op Indebuurt.nl

Indebuurt.nl wordt vooral gezien als een lokaal nieuwsplatform, dat ideaal is voor lokale ondernemers om erop te adverteren. Maar nu inmiddels 39 steden zijn aangesloten, blijken adverteerders de website ook prima te kunnen inzetten voor nationale campagnes. Drie bedrijven vertellen waarom ze op Indebuurt willen staan: TheBagStore, Strass Steentjes en BLOX.

Jeroen Mirck 1 april 2021

Indebuurt laptop website regio media

BTC Direct: ‘Meeliften op betrouwbaar platform’

Handelen in bitcoins is misschien niet het eerste onderwerp dat je associeert met Indebuurt, maar crypto-bedrijf BTC Direct is al meermalen met het lokale platform in zee gegaan. Marketingmanager Toon Schraven ziet kansen voor naamsbekendheid én conversie.

,,Indebuurt was niet het eerste medium waar ik aan dacht, maar ik heb me laten overtuigen door een goed voorstel met duidelijk omschreven verwachtingen”, zegt Schraven. ,,BTC Direct is redelijk bekend in de ‘cryptosphere’ en bij wie daar net zijn eerste stappen heeft gezet. Dan heb je niet heel veel ‘gehuurde’ grond nodig. Dat is anders voor onze app BLOX, die nieuw is en nog niet zo hoog staat in de zoekmachines.”

Lees ook: ‘Lokaal platform Indebuurt biedt nationaal bereik aan adverteerder’

Schraven is uit op concreet resultaat, in de vorm van app-downloads. ,,Over de resultaten daarvan bij onze eerste twee campagnes mogen we zeker niet klagen. Wat daarbij zeker helpt is dat Indebuurt een betrouwbaar platform is dat dicht bij de gebruikers staat. Waar algemene nieuwssites voor veel mensen toch een soort ver-van-mijn-bedshow zijn, gaat het bij Indebuurt echt over dingen die je in je persoonlijke leven tegenkomt. Daar liften we graag op mee. Mensen hebben vaak een onterecht beeld van bitcoins. Het is goed voor ons en de cryptobranche om een andere boodschap te verspreiden.”

Meer weten over trends in bitcoins en andere crypto-valuta? Lees dan hier het trendverhaal van BTC Direct.

"Waar algemene nieuwssites toch vaak een soort ver-van-mijn-bedshow zijn, gaat het bij Indebuurt over dingen uit je persoonlijk leven"

Toon Schraven, marketeer BTC Direct

Strass Steentjes: ‘Breder publiek bereiken’

Het echtpaar Annemarieke Germeraad en Martin Neuteboom runt samen twee bedrijven: het online marketingbureau Vsee (spreek uit: ‘Visie’) en de webwinkel Strass Steentjes. Voor de webshop proberen ze via Indebuurt een nog breder publiek aan te boren.

,,We hebben een product waar online best veel naar wordt gezocht”, vertelt Germeraad. ,,Het lukt ons om heel goed gevonden te worden door een publiek dat al bekend is met hotfix-steentjes en diamond painting. Daarnaast willen we nu ook een publiek bereiken dat ons product nog niet goed kent. Daarvoor zetten we Indebuurt in.”

Cijfers over Indebuurt.nl

  • 39 steden beschikbaar
  • 30.000.000 pageviews per maand
  • 6.000.000 gebruikers per maand
  • 467.000 Facebook-volgers
  • 204.000 Instagram-volgers
  • 215.000 nieuwsbrief-abonnees

Lees hier meer over Indebuurt.

De kracht van Strass Steentjes schuilt in de klantenservice. ,,Bij ons is de klant écht koning”, schetst Germeraad. ,,We reageren razendsnel via WhatsApp en zijn ook goed telefonisch bereikbaar. Daarmee onderscheiden we ons echt van de concurrentie. En dat betaalt zich uit, want we scoren als rapportcijfer een 9,5 op basis van meer dan zesduizend reviews.”

Wat Germeraad en Neuteboom prettig vinden aan Indebuurt is de ‘positieve vibe’ en het grote bereik. ,,Het lokale aspect spreekt ons aan”, zegt Neuteboom. ,,Het is een bewuste keuze om een online campagne te doen die tegelijk landelijk en lokaal is. Nu we qua reviews en klanttevredenheid hebben gebouwd aan onze social proof, kunnen we wel wat harder gaan schreeuwen. Goed gevonden worden is belangrijk, maar we willen via onze campagne op Indebuurt bouwen aan context en merkpositie.”

"Wat we prettig vinden aan Indebuurt is de positieve vibe en het grote bereik"

Annemarieke Germeraad, eigenaar Strass Steentjes

TheBagStore: ‘Kortingscode werkt goed’

Stefan Veldman bestiert TheBagStore, een webshop gespecialiseerd in tassen. Als hij een reclamecampagne doet, wil hij dat terugzien in veel conversie. Op Indebuurt koos hij voor het hele pakket, ofwel een ‘rondje Nederland’.

,,Als webwinkel doe je natuurlijk in de eerste plaats veel met Google Ads en SEO”, aldus Veldman. ,,Dat kun je goed meten, waardoor je precies weet wanneer je moet stoppen. Bij een reclamecampagne is dat anders, want die koop je vooraf in. Indebuurt hebben we uitgeprobeerd, met zowel online branded content, banners en aanwezigheid in de nieuwsbrief. Het resultaat viel ons alleszins mee.”

Veldman wist vooraf niet precies wat hij kon verwachten, maar werd aangenaam verrast door de forse stijging van het online verkeer in de eerste dagen dat de campagne draaide. Ook het aantal transacties steeg navenant. ,,De kortingscode werkte goed, maar zoiets kun je natuurlijk niet elke maand doen. Telkens weer een goede korting bieden is lastig, zeker omdat dit met nieuwe collecties en de merken waar we mee werken niet de bedoeling is. Bovendien bieden we al een laagste-prijsgarantie. We zetten er vooral op in om een landelijke webshop te zijn met lokale service. Deze actie op Indebuurt sloeg in ieder geval aan.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Indebuurt. Lees ook het interview met Florian Busschers van DPG Media. Vrijblijvend advies? Kijk op Indebuurt.nl of neem contact op met: florian.busschers@dpgmedia.nl