Nieuws Marketing
Ellis Gourmet Burger geeft burgers weg in Utrecht
Utrecht is weer een hamburgerzaak rijker. Ellis Gourmet Burger opende gisteren haar deuren. En deelde gratis hamburgers uit, zo schrijft het AD.

'Even een snelle hap halen' is niet wat de nieuwe horecazaak op de Neude wil uitstralen. Nee, zegt oprichtster Anne-Trije Wijsenbeek, het gaat om 'fine dining'. ,,Voor niet veel geld een restaurantbeleving ervaren.''
Om de opening van de vierde vestiging van de keten in Nederland te vieren, werden gratis hamburgers gebakken. Tussen 12.00 en 19.00 uur was het aansluiten geblazen op een rode loper die was uitgelegd vanaf de Oudegracht tot op de Neude.
VolTussen Café Le Journal en 't Neutje, om precies te zijn, is de nieuwe zaak te vinden, op de plek waar eerder District 31 was gevestigd. Bang voor een chaos vanwege de weggeefactie was Wijsenbeek niet. Eerder moesten soortgelijke acties van McDonald's in Ermelo en Enkhuizen worden aangepast, uit vrees dat de opkomst uit de klauwen zou lopen. Maar op de Neude liep het zo'n vaart inderdaad niet.
,,Het scheelt ook dat we mensen hier in de zaak laten eten: buiten op het terras (80 plaatsen, red.) en binnen (zo'n 50 plaatsen). We rekenen op zo'n 1.000 tot 1.400 mensen. Vol is vol.''
VerbazingDe komst van weer een burgerrestaurant naar Utrecht wekt op internet verbazing. Inwoners snappen niet dat er 'nog zo'n horecazaak' bij moet komen, terwijl de keuze naar hun idee al reuze is.
Wijsenbeek denkt dat de markt nog niet verzadigd is. ,,Anders waren we hier niet begonnen.'' De onderneemster wijst erop dat 'verfijnd eten' wordt aangeboden. ,,Daarom werken we bijvoorbeeld samen met slager Hendrik Dierendonck.''
SterrenrestaurantsDe vakman is leverancier van sterrenrestaurants, zoals het Zeeuwse Oud Sluis. Hij ontwikkelde de signature burger Meatlover by Dierendonck.
Op de kaart prijken verder burgers met gerookte zalm en zalmmousse, en eentje met lamsvlees en paprikatapenade. En, ter illustratie, ooit stond er in een vestiging van de keten een burger met kreeft op het menu. Wijsenbeek",,Mensen een restaurantervaring geven, zonder dat het heel veel geld kost, dat is onze opzet.''
Ook niet-vleeseters kunnen er terecht, bijvoorbeeld voor een exemplaar met kikkerwerwten, wortel, gember en limoen.