Nieuws Marketing

Welk bedrijf heeft de slechtste slogan?

Het Amsterdamse makelaarskantoor Linger OG mag vanaf aanstaande maandag met een beetje pech (of geluk) een jaar lang een opmerkelijke titel voeren, schrijft Het Parool.

David van Unen 7 december 2016

Besteslogan1065iederepaalgaaterin

Linger OG's slogan 'Makelt Het Voor Elkaar!' is namelijk één van de tien genomineerden voor de titel Slechtste Slogan van 2016. Een tienkoppige jury selecteerde de tien uit meer dan 200 slogans die de site slechteslogans.nl dit jaar ontving. De site publiceert dagelijks een slechte slogan en organiseert de verkiezing al voor de vijfde keer.

"Een slechte slogan kan eigenlijk op twee manieren", zegt Christine Liebrecht van slechteslogans.nl. "Een slogan die echt niet zo goed is bijvoorbeeld. Maar de meeste inzendingen die wij binnen krijgen en plaatsen zijn vooral een beetje fout, en daarom stiekem vaak ook grappig." Over de slogan van Linger OG zegt ze: "De woordgrap is duidelijk een beetje geconstrueerd en bekt niet heel lekker."

Werkwoord

Jorgo Willems van de makelaar die zetelt aan de Elandsgracht kan lachen om de nominatie voor de slogan, die hij nota bene zelf bedacht. "Niet veel mensen weten dat makelen gewoon een werkwoord is. Mensen bij elkaar brengen, betekent het. Dat doen wij in ons werk in zekere in ook. Daarom die slogan. We hebben hem al twee jaar en er nog nooit echt commentaar op gekregen."

Mocht het zo zijn dat Linger OG maandagmiddag, wanneer de stembussen sluiten, als winnaar uit de bus komt, is Linger niet te beroerd de prijs in ontvangst te nemen. "Joh ik vind het een giller. We gaan hier op onszelf stemmen." Het 'winnende' bedrijf krijgt de Blauwe Tegel, een Delftsblauw tegeltje met de eigen slogan. Stemmen kan tot en met aanstaande maandag 12 uur, op sloganverkiezing.nl.

De kanshebbers'Aad Kentie. Wie kentie niet?!' (Aad Kentie, koffie- en snackcorner, Rotterdam, Zuid-Holland)'Food to Thai for!' (Thai from Sky, Thais restaurant, Amstelveen, Noord-Holland)'Linger Onroerendgoed Makelt het voor elkaar!' (Linger Onroerendgoed, makelaar, Amsterdam, Noord-Holland)'Tiet voor een goede BH' (Hullegie, lingeriewinkel, Epe, Gelderland)'We're full of crêpe!' (Creppies, mobiele foodtruck, Vlaardingen, Zuid-Holland)'Wie niet horren wil moet maar voelen' (Horrenpartners, hordeuren en -ramen, Lonneker, Overijssel)'Wij spelen open taart' (Strik Patisserie, Nijmegen, Gelderland)'Your shit is my food!' (L.P. Reith, loodgietersbedrijf, Den Haag, Zuid-Holland)'Zaag u niet uit de naad. Wij zagen alles op maat' (Th. Van Straalen, bouwmaterialen, Utrecht)'Zit je haircut' (Local Heroes, hairsalon en barber, Utrecht)