Nieuws Marketing

Wijnhuis 1535 in Breda schenkt ook een biertje

Hoewel in Wijnhuis 1535 straks ook bier te krijgen is, wil Jack Vink de nieuwe horecazaak aan het Kerkplein in Breda niet als een café bestempelen. Dat schrijft BN De Stem. "Dan denk je toch aan een andere uitstraling. De ambiance wordt anders, meer in het hogere segment. Het is ook meer vrouwvriendelijk. Dames moeten hier rustig van een wijntje kunnen genieten."

Paul Verlinden | Foto: Edwin Wiekens/ Pix4profs 23 november 2016

Wijn 1065 4

De nieuwe zaak kan daarom het beste gewoon onder de noemer 'wijnbar' worden geschaard. Dat fenomeen was tot voor enkele jaren nog onbekend in de Bredase horeca, maar inmiddels zijn er diverse te vinden.

HorecafamilieWijnhuis 1535 opent in de december de deuren. De bekende Bredase horecafamilie Vink ziet het als een waardevolle toevoeging voor de andere zaken die ze in de binnenstad heeft: de restaurants Chocolat, Vis onder de Toren en Dickens & Jones.

"Gasten die in een van onze restaurants komen eten, kunnen bij het Wijnhuis eventueel van tevoren wat gaan drinken. Maar het is in de weekenden toegankelijk voor alle publiek. Doordeweeks denken we meer aan besloten bijeenkomsten, zoals recepties of bedrijfsborrels", aldus Vink.

MerkDe nieuwe wijnbar komt in een van de oudste panden van Breda. Het gebouw tegenover de ingang van de Grote Kerk stamt uit 1535 en draagt de naam 'Huys Aertssen', genoemd naar de priester die de eerste bewoner was. In de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw was het de kosterswoning van de Grote Kerk. Sinds 2014 is het pand eigendom van NV Stadsherstel. Tot voor kort zat op de begane grond een kantoor.

Vink denkt met de nieuwe horecazaak in te spelen op de toenemende behoefte van een wat ouder publiek, dat uit wil gaan, maar dan wel graag in een rustige omgeving met een kwaliteitsuitstraling. Die specifieke uitstraling willen hij en zijn familie ook gaan doorvoeren in enkele nieuwe zaken in Breda. "Wij willen van 1535 een merk maken. Er komt ook een 1535 Eethuis en een 1535 Bierhuis. Ik ga alleen nog niet zeggen waar die komen."

HapjesIn het Wijnhuis kunnen ook hapjes geserveerd worden door de restaurants van de familie. "En op de dagen dat het besloten is, kunnen we ook etentjes voor gezelschappen houden."