Nieuws Marketing

Win je Winkel Hengelo verandert opzet

Van de vijf kandidaten die door de vakjury zijn geselecteerd voor ‘Win je Winkel’ zijn er vier om verschillende redenen afgehaakt, schrijft De Twentsche Courant Tubantia. De formule van de winkelwedstrijd gaat op de schop, de competitievorm verdwijnt en krijgt een structurele opzet.

Van onze redactie 24 augustus 2016

Open bedrijvendagen maakdagen stock

Via de competitie, die vorig jaar begon, hoeven ondernemers met vernieuwende ideeën een half jaar lang geen huur te betalen voor een leegstaand winkelpand. Alleen Frites Boutique by Lars, aan de Weemenstraat, gaat door.Er hadden zich dit jaar tien ondernemers aangemeld, waarvan er vijf als kansrijk werden gezien. Behalve om de fritesboetiek ging het om Crossroads, een combinatie van koffie, barbier, fashion en bluesmuziek; kindershop Jut & Jul; horecazaak That’s Wine en ‘conceptstore’ Villa 8, een platform om producten te presenteren.

Afmeldingen

Ze hebben zich om allerlei redenen afgemeld, zegt centrummanager Gerard Veldhof. Zo ging het in één geval om een tweede winkel, waarbij het vertrek van de vaste kracht de plannen doorkruiste. „Het plan ligt nu in de ijskast.” In een ander geval ging het de betrokken ondernemer wat te snel. Het derde plan vergde een bestemmingswijziging om horeca mogelijk te maken. Inmiddels wordt er onderhandeld over een ander pand, dat al een horecabestemming heeft. Veldhof: „Maar dat is te groot, en moet worden geplitst. Daar praten we nu over met de eigenaar.” En de vierde geselecteerde ondernemer begint in Borne.

Stadswerkplaats

De plannen zijn niet allemaal definitief van de baan, zegt Veldhof nog eens, maar de competitie is wel verleden tijd. Er komt nu een andere opzet voor ondernemers en starters die wat nieuws willen beginnen in de binnenstad. Ze kunnen zich melden in De Stadswerkplaats, aan het Schouwburgplein, legt Nienke Goossen uit. Zij is van Gamechangekaravaan, die creatieve ondersteuning geeft bij binnenstadsplannen. Ondernemers kunnen daar hulp krijgen van deskundigen.

Gerelateerde artikelen Doorzetter Nienke opent cupcakewinkel in Enschede