Nieuws Marketing

Winkelcentrum Hanzewijk zo goed als ‘uitverkocht’

Het duurde even, maar over een maand gaat het nieuwe winkelcentrum in de Kamper Hanzewijk dan toch open.

Jaap Selles (De Stentor) 10 januari 2016

Winkelen Thinkstock 3

Jumbo, Lidl, Primera, Kruidvat, Ter Stal, Delifrance, Chinees restaurant De Gouden Muur en een 'kwalitaria'. Het zijn de ondernemingen die een plekje hebben gevonden in winkelcentrum Hanzewijk in Kampen.

Moeilijke tijdDe jongste aanwinsten van Hanzewijk openen op 3 februari de deuren. Ontwikkelaar Multi Vastgoed verwacht dan ook een huurder gevonden te hebben voor de nog resterende ruimte in het winkelcentrum, zodat straks de volledige 6000 vierkante meter aan winkelruimte bezet is. "Dat bijna het hele winkelcentrum verhuurd is, is goed nieuws in deze moeilijke tijd", vindt Ellen van der Feltz van Multi Vastgoed. "In de omgeving van het winkelcentrum merk je dat de opening begint te leven bij inwoners en ondernemers. Ze zijn er blij mee."

Directe omgevingDe helft van de ondernemers komt uit de directe omgeving. Zo is de Jumbo-supermarkt het resultaat van het samengaan van de huidige filialen aan de Dokter Damstraat en de Industrieweg. Die winkel gaat op woensdag 3 februari om 9.00 uur als eerste open. Een uur later volgen andere winkels, waaronder Primera en De Gouden Muur; twee ondernemingen die op dit moment ook nog aan de Dokter Damstraat zijn gevestigd.

Sinds de zomervakantie is de bouw van winkelcentrum Hanzewijk in een stroomversnelling geraakt door de komst van nieuwe huurders. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het groen en de parkeerruimte rondom het winkelcentrum. Van der Feltz: "Gelukkig hebben we niet veel last van vorst en ijzel. Hopelijk blijft dat zo."

Boven de winkels komen in totaal 21 koopwoningen. Woningcorporatie deltaWonen meldt dat daarvan inmiddels 20 zijn verkocht.

Foto: Thinkstock