Nieuws Marketing

Winkeliersclub is wel blij met foekepotterij

Chris Brandsema heeft als voorzitter van Ondernemend Dalfsen weinig begrip voor de 'foekepotban' die kapper Paul Vieth dinsdagmiddag instelde. "Juist een leuke traditie. En vergeet niet, die kinderen nemen vaak hun moeder mee."

Arjan Bosch 11 februari 2016

Snoep stockpixabay

Lees ook: 'Foekepot alleen maar kabaal'

Paul Vieth zei dinsdag in de Stentor de foekepotterij beu te zijn. Door de om snoep bedelende kinderen komt er op de laatste dag van het carnaval van knippen niets terecht. Zijn zaak deed dit jaar dan ook niet mee en hij meldde dat hij niet de enige winkelier in Dalfsen is die er zo over denkt. "Maar dat herken ik niet", reageert Brandsema, preses van de zeventig leden tellende middenstandsclub. "Iedereen vindt het altijd heel gezellig. Met Sint Maarten doen we niets, met foekepotterij wel. Een mooie traditie." Op de betreffende dinsdag is het wel druk in het dorp, erkent Brandsema. "Ik denk dat er wel vijfhonderd kinderen meedoen. En het duurt maar anderhalf, hooguit twee uur. Ik ervaar het niet als onplezierig en mijn vrouw haalt voor haar winkel (She Fashion, red.) altijd grote zakken met snoep."

Brandsema heeft nog wel een advies voor Vieth. "Paul is als een van de weinigen niet aangesloten bij de ondernemersvereniging. Doet hij dat wel, dan kan hij het punt direct aansnijden."

Foto: Pixabay