Nieuws Marketing

YourHosting in Zwolle mag 'Bavaria-slogan' blijven gebruiken

YourHosting mag de slogan 'Zo. Nu eerst naar de cloud' blijven gebruiken. Bavaria sleepte het Zwolse bedrijf voor de rechter vanwege de gelijkenis met de bekende slogan van het biermerk. Het Gerechtshof in Den Haag stelt YourHosting in hoger beroep in het gelijk. Toch keert de slogan niet meteen terug, meldt De Stentor.

Van onze redactie 20 juli 2016

Yourhosting Zwolle Bavaria Kimberly Rallis 1

Bavaria betoogde dit voorjaar dat het webhostingbedrijf inbreuk zou maken op het merk- en auteursrecht van de brouwer. De rechter ging daar in mee en verbood YourHosting om de kreet nog te gebruiken. Die uitspraak wordt nu van tafel geveegd. Volgens het hof is 'Zo. Nu eerst...' een normale Nederlandse woordcombinatie, die ook al werd gebruikt voor Bavaria in de jaren tachtig zijn slogan liet vastleggen.

Lees verder onder de afbeelding

YourHosting-directeur Bart Carlier is blij met de uitspraak, die hij al had verwacht. "Dit is precies wat wij al zeiden. Het zijn een paar simpele woorden uit het Nederlands die je niet mag monopoliseren. Dat wilden we toetsen bij het hof, al hebben we ons wel gelijk aan de eerdere uitspraak geconformeerd."

De slogan werd dus teruggetrokken. Nu deze alsnog mag worden gebruikt, weet Carlier nog niet zeker of hij ook terugkeert. "Ons doel is nooit geweest om Bavaria eens lekker te gaan zieken. Het is de vraag of we extra zout in de wonden strooien als we de slogan nu weer gaan gebruiken."

Bang dat allerlei bedrijven ineens met een 'Zo, nu eerst'-slogan komen, is Carlier niet. "Maar de uitspraak ligt er, dus het mag."

Gerelateerde artikel:

Zwols bedrijf YourHosting moet bavaria-leus staken

Zwolse YourHosting ontvangt 140 kratten Bavaria na rechtszaak