Nieuws Marketing

Zakenmannetjes in kerstbomen

Het inzamelen van kerstbomen is voor sommige tieners een uiterst serieuze aangelegenheid. Neem Yoran, Sven, Wessel, Indy, Lucas, Rienk, Jaimy, Taeke, Kyan en Lars en Jessy (in leeftijd variërend van 10 tot 13 jaar) uit Nieuwkoop. Vorig jaar opereerden ze nog in twee afzonderlijke groepen, maar dit jaar besloten ze gezamenlijk op kerstbomenjacht te gaan. Ze hebben dat zakelijk aangepakt, schrijft het AD.

AD | Foto: Marlies Wessels 5 januari 2017

Kerstbomen 6

"Al voor kerst hebben wij briefjes bij iedereen door de bus gedaan", vertelt een van de zakenmannetjes. "Daarop stond dat als ze hun kerstboom kwijt wilden, ze ons even moesten bellen. Wij halen ze dan op." Er wordt een notitieblokje bijgehaald. "Kijk, hier hebben we opgeschreven wanneer we op welk adres de boom kunnen ophalen."

Ze bladeren erdoorheen. Tot morgen, de inleverdag, hebben ze nog genoeg te doen. Ze hebben Nieuwkoop verdeeld in wijken en steeds gaan ze in groepjes van twee met de fiets op pad. Handschoenen aan en een touw mee om de boom achter de fiets te binden.

Jeugdjournaal

Bij de broertjes Indy en Kyan aan de Veenderij ligt al een behoorlijke stapel. "We hebben er al 133", weet Indy. "Ik denk dat we de 150 wel gaan halen." Die hoeven ze gelukkig niet allemaal weg te brengen naar de gemeentewerf. "Ze worden vrijdag hier voor de deur versnipperd", zegt Indy. "Dat doen ze als je er meer dan 50 hebt. We gaan voor de 150. Dat is ons doel."

Het jeugdjournaal komt kijken, hebben ze gehoord. 150 bomen leveren 75 euro op heeft Lucas zojuist uitgerekend. "Dat is ieder 7,50 euro, want Jessy helpt voor de lol mee. Die hoeft er niets voor te hebben." Over wat ze met het geld gaan doen hebben ze nog niet nagedacht. "Misschien kunnen we met elkaar iets leuks gaan doen. Karten of zo."

Diederik de Jong uit Alphen spant de kroon. Vooral dankzij zijn drie dochters Daphne, Femke en Juliëtte liggen er zo’n 250 bomen in de tuin. De Jong: "Alleen de tuintafel past er nog bij. In mijn busje passen dertig bomen, dus dat wordt vaak heen en weer rijden."