Nieuws Marketing

Zeeuwse ontwerper modeprints: 'Ik wil mijn brood verdienen met eigen collectie'

Het zal je maar overkomen: een bekende blogger uit Dubai poseert met jóuw sjaal op de rode loper. Naast acteur Zac Efron nog wel, schrijft PZC. Goede reclame!

Gertie de Boey | Foto: Camile Schelstraete 4 mei 2017

Myrthe Steijaert sjaals

Goede reclame, dat is wat Myrthe Steijaert (28) uit Sas van Gent op dit moment nodig heeft. ,,De sjaal die de blogger droeg, was een probeersel dat ik haar gegeven had. Het is supertof en onwerkelijk als iets van jou zo ver weg gedragen wordt. Ik hoop dat het in de toekomst vaker zal gebeuren."

Eigen collectie

Myrthe studeerde textielontwerp aan de Academie voor Schone Kunsten in Gent en liep twee maanden stage in Italië. Momenteel ontwerpt ze prints voor damesmode die verkocht wordt via een agent in Londen.

Anderhalve maand geleden bracht ze haar eerste eigen collectie uit, bestaande uit de vier kleurrijke sjaals Lily, Camo, Paisley en Lemon. ,,Bandana's worden het komende half jaar dé trend. Mijn prints zijn vrolijk en een beetje apart, ze hebben vaak een grappig element. Ze zijn vrij uitgesproken en dus bedoeld voor vrouwen die durven", vertelt de ontwerpster.

Lees ook: LaDress: van perfecte jurk tot succesvol modebedrijf

Kwaliteit

De zijden bandana's werden in Zeeuws-Vlaanderen ontworpen en geproduceerd in Italië. ,,Ik heb voor zijde gekozen omdat mijn kleuren daar mooi op uitkomen. Alles wordt tegenwoordig zo vluchtig en goedkoop gemaakt. Ik vind het belangrijker om voor kwaliteit te kiezen. Mijn focus ligt dan ook op mooie, natuurlijk stoffen."

De ontwerpster haalt haar inspiratie uit fotografie- en schilderkunsttentoonstellingen die ze regelmatig bezoekt. ,,Ik doe ook graag citytrips. In steden kun je goed zien wat de voorlopers dragen."

Myrthe gebruikt haar eerste collectie om te zien wat aanslaat bij haar publiek. ,,Sjaals zijn makkelijk om te verkopen, omdat veel mensen ze dragen. Mijn volgende collecties zullen nog steeds sjaals bevatten, maar ik wil ook andere kledingstukken proberen te verkopen."

Droom

Haar grootste droom? ,,Mijn brood kunnen verdienen met mijn eigen collecties. Daar hoop ik het meeste op, want ik vind dit ontzettend leuk om te doen."

En als ze nu nog wat verder mag dromen? ,,Dan hoop ik dat mijn sjaals over een paar jaar in mooie winkels over de hele wereld liggen. Maar ik ben een echte Zeeuwse, dus ik durf niet zo ver te denken..."

De collectie van Myrthe Steijaert is te koop via www.myrthesteijaert.com/webshop, bij Bankgeheim in Sas van Gent en bij SOHO Gallery in Grimbergen. De sjaals kosten 69,95 euro per stuk.