Nieuws Marketing

Zij bouwen feesten in Zuidwest-Nederland

Samen met twee compagnons startte Bert Janssen (36) uit Breda in 2012 de Chapeau Events Group, een evenementenorganisatie voor festivals, zakelijke evenementen en verhuur van licht en geluid. Hun thuis heet Studio 76 en staat aan het Trivium in Etten-Leur. Volgend jaar wordt het eerste lustrum gevierd met Dance Festival Breda Outdoor in Breepark Breda.

Annelies Wijnen | Foto: Willem Paterik 30 december 2016

Chapeau

Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?

"Ik organiseer al geruime tijd evenementen. Zo kwam ik in contact met Roel van Nunen en Frank Aarts. Roel verhuurt licht en geluid en Frank Aarts organiseert publieke evenementen. Zelf ben ik verantwoordelijk voor de zakelijke markt."

Hoe vieren jullie je eerste lustrum?

"Met een groots dancefestival op 24 juni in Breepark Breda. Dat wordt een bijzondere editie want het evenement Dance Festival Breda bestaat volgend jaar ook 5 jaar."

Is de festivalmarkt niet verzadigd?

"Het is belangrijk de doelgroep continu te prikkelen. De grote evenementen worden met vriendenclubjes bezocht en zijn vrij individueel ingesteld. Er lijkt behoefte te ontstaan aan kleinere locaties. Mensen willen weer meer contact hebben met elkaar."

Wat is jullie ambitie?

"We willen inspelen op marktveranderingen. Dat kan alleen als je samenwerkt met collega-organisaties. We zijn actief in het hele land, maar de concentratie van ons werk ligt in het zuidwestelijk deel van Nederland."

Waarom werk je vooral met zzp'ers?

"We hebben grote en middelgrote projecten die zich lastig laten plannen. Daardoor kan ik mensen niet continu werk garanderen. We werken met 20 tot 25 technici en een horecateam van 15 tot 20 medewerkers. Deze mensen werken allemaal als zzp'er. Daarnaast werken we per schooljaar met vijf à zes stagiairs."